Monday, March 31, 2014

Alhamdulillah, rezeki :')

Assalamualaikum, selamat malam

Alhamdulillah, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapalah yang tahu ;)

Bersyukur atas rezeki dan nikmat yang Allah kurniakan kepada aku harini. Serius rasa tak sangka bila fikir2kan balik. Hehehe

Apa yang aku dapat ?

Alhamdulillah, aku dapat niiii . .




Alhamdulillah, aku dapat kerja dah. Jadi guru ganti. :) Yup, aku tahu guru bukanlah profession aku, tapi tak salah jika mencuba bukan ?

Lagipun, aku dah tawar hati nak kerja dalam bidang kesihatan dekat area Kepala Batas ni, sebab kebanyakan takdak kekosongan. Sedih hati ni hanya Allah yang tahu.

Pagi ni saja aku pusing satu Kepala Batas dengan abah semata2 nak cari kerja tak kisah lah dekat klinik ka, farmasi retail ka tapi semuanya macam krik krik krik saja tau.

Pasrah sangat dengan tu, terus balik rumah tiduq tak sedaq diri. Then, bangun nak solat Zohor. After solat, tengok ada missed call dari no tak dikenali, teruslah aku try call balik manatau ada kecemasan kan.

Alhamdulillah, dah rezeki namanya bukan. Rupa2nya panggilan tu dari PPDSPU. Mintak aku hadir ke sana untuk ambil surat yang atas tu, hehe. Macam tu rasa macam Allahuakbar ! Rezeki dari Allah. Baru saja hilang frust bila tkdapat kerja dalam profesion yang diminati, tapi Allah bagi kerja yang ni. Syukur :')

InsyaAllah, aku harap aku mampu sumbangkan sesuatu di sekolah ini. Doakan moga aku kuat hadapi segala2nya. Hehe, gementar amat ni nak mengajar ! Hahhaha ;)

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Sunday, March 30, 2014

Sun-date . .

Sun-date,

Konvoi pergi wedding En Farid ;)

Sampai sana, jumpa lagi dengan mereka yang lain, hehe.

Terubat lah juga rindu sebab dah hampir seminggu tak jumpa mereka semua

Hmm, baru seminggu tak jumpa dah rindu2 kan, haha. Apalah kan Alyaa ni ;)

Alhamdulillah, dapat join wedding En Farid, walaupun dah tak praktikal kat HSJ lagi. Hehe.

InsyaAllah, moga ikatan perkenalan yang ada di HSJ kekal selamanya. Hehe.

Dan, tahniah untuk En Farid dan pasangan atas ikatan mahligai cinta yang dibina, dan moga kekal hingga ke Jannah, amin. ;)

Cepat2 dapat baby En Farid ! Hewhew. :-P



posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 29, 2014

Cari idea . .

Dua tiga harini aku macam sibuk sikit

Sebab nak settlekan beberapa perkara

Dan lagi satu, tengah cari idea,

Nak update blog pasal cerita2 yang tertangguh tu

Hahaha

So, lepasni baru nak hupdate cerita2 lapuk aku tu. Hekhek




posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, March 27, 2014

Hometown ; Perak


Alhamdulillah,

Selamat sampai Penang dalam 9.00 malam tadi

Setelah 4 hari 3 malam di Perak

Aku pulang ke Penang untuk menjalankan tanggungjawab yang belum lagi selesai

InsyaAllah, moga masih ada kesempatan untuk pulang ke sana lagi.

Sekarang, fokus untuk settlekan segala urusan dan cari kerja ...

Cari kerja untuk menampung keperluan hidup, hahaha

Doakan aku dapat cari kerja yang sesuai ya, amin ;)





posted from Bloggeroid

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

KFC Zinger Reloaded

Satu pergi, satu yang lain pulak datang

Begitulah kitaran hidup Mr Nuffnang aku sekarang ni. Haha. Tak sampai beberapa hari aku up entry pasal Mr Nuffnang ni, tetiba merajuk, membawa diri yang lara lalu meninggalkan kesan di akaun Nuffnang aku. Walaupun kesan yang ditinggalkan, tidaklah sehebat mana, namun aku bersyukur, dan berterima kasih yang tidak terhingga kepada mereka yang sudi menjenguk lalu meringankan diri mengclick kan iklan yang ada. Hehe.

Alhamdulillah lepas satu pergi, dua datang menjenguk diri. Salah satunya ialah KFC Zinger Reloaded. 

Ehsan _Google
Wah, tengok gambar pun dah macam meleleh kan. Tipu, tipu kalau tak rasa nak pi makan. Wuuu, aku tetiba pulak rasa macam nak pi rasa benda ni. Nampak macam sedap sangat, dan rata2 comment dari kawan kawan aku semua kata Zinger Reloaded ni sedap. 

Hmm, okeylah kalau macam tu, nak kena ajak member pi lepak KFC lah nanti, nak rasa jugak sedap ke idok benda ni. Sebab kalau makan burger yang biasa, Zinger burger tu pun aku dah suka sebab sedap, inikan pula yang reloaded ni, nampak isinya lagi mantap. Haha. 

Kalau tak silap, burger Zinger Reloaded baru saja dilancarkan oeh KFC ni. Biasalah, dalam nak tarik pelanggan lagi, mestilah kena pelbagai menu di francais mereka. Iye dok ? Hekhek 

So, KFC Zinger Reloaded ni datang dalam dua combo iaitu :-


KFC Zinger Reloaded Combo Meal A – RM9.95
  •  1 Zinger Reloaded
  • 4 pcs potato sides
  • 1 soft drink (regular)

KFC Zinger Reloaded Combo Meal B – RM11.85
  • 1 Zinger Reloaded
  •  1 pc chicken
  • 4 pcs potato sides
  • 1 soft drink (regular)

Jadinya, awak awak semua bolehlah ke KFC yang berhampiran untuk merasa burger yang baru tak berapa nak baru ni lah. Hahaha. Kalau sedap, bagitau, kalau tak sedap, sila simpan rasa tu, jangan utarakan, eh, hehe. 

Pesanan penaja : Silalah rajinkan diri untuk klik iklan di blog picisan ku ini. ;) Terimakasih :P

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Wednesday, March 26, 2014

Enjin kapal terbang Malindo Air terbakar . .



Belum habis tentang isu #MH370 yang melanda negara kita, harini kita dikejutkan lagi dengan berita yang juga melibatkan syarikat penerbangan iaitu Malindo Air.

Flight OD 1804 yang dalam perjalanan ke Kuala Terengganu dari Subang dikatakan mengalami enjin terbakar selepas 5-7 minit berlepas dari lapangan terbang. Engin di sebelah kiri kapal terbang dikatakan terbakar apabila disedari oleh salah seorang penumpang yang berada di dalam pesawat itu.

Juruterbang mengambil keputusan untuk berpatah balik ke lapangan terbang selepas dimaklumkan mengenai hal ini. Pendaratan cemas dilakukan, dan kesemua penumpang dilaporkan berada di dalam keadaan yang selamat termasuk anak kapal.

Pesawat yang membawa muatan seramai 49 penumpang dan 4 anak kapal kemudiannya dipindahkan ke pesawat yang lain untuk diterbangkan ke Kuala Terengganu. Mereka tiba di sana lebih kurang pukul 11.30pagi tadi.

Sebahagian penumpang, yang merupakan pemain bola sepak Terengganu melahirkan rasa syukur kerana tiada apa2 buruk yang berlaku.

Sama2 kita doakan agar Allah permudahkan segala urusan syarikat penerbangan yang lain, agar penumpang dan anak kapal dalam penerbangan yang lain senantiasa selamat. InsyaAllah, amin

Dan moga Allah permudahkan juga urusan pasukan penyelamat dalam mengenalpasti serpihan2 yang dikatakan dikaitrapat dengan MH370. Amin.


posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

#MH370 ended in the southern Indian ocean

24.03.2014, 10.00pm [Press Conference by PM Najib Razak]
PM Najib Razak's Press Statement on MH370 _ @EraFM
Re read this press conference text does give me heart attack at a moment. Never thought that the findings will end like this. Seriously, it is such a heartbreaking news to me. And for sure, this news had huge effect to the family members involved in this tragedy. 

May Allah ease the rescue teams in findings what actually happened to the flight #MH370 and why it ended at Indian ocean ? We , as a Malaysians and the world want an exact answer for what actually had happened to them. Take your time, dear SAR and we hope the best answer from all of you soon. 

Deepest condolences to those families on board MH370. The world mourns for you, dear MH370.

Al-Fatihah. 

My prayers always with you, flight #MH370 :'(

Pic credit to: EraFM & EraTV

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Sunday, March 23, 2014

5 tahun :')

23/3/2009 - 23/3/2014

5 tahun.

Sungguh tidak ku rasa, masa berlalu dengan begitu pantas

5 tahun yang lepas harini, aku mula mendaftar masuk

sebagai seorang pelajar MRSM.

Taksangka, sudah 5 tahun berlalu. 

MRSM Kuala Berang,

satu tempat yang aku sendiri tak pernah sangka akan jejakkan kaki ke sana

Tapi, kini. Aku rindu untuk kembali ke sana.

Kembali mengimbau kenangan dan memori memori indah bersama dengan mereka

Walaupun hanya sempat bersama selama 2 tahun, tapi

rasa kasih sayang yg mereka hulurkan

Terlalu indah buat aku rasa, hingga kini.

Aku tahu, aku bukanlah pelajar yang bersosial sangat masa zaman sekolah

Kerna waktu itu, aku kurang keyakinan diri.

Tapi menginjak usia, aku makin matang, makin mengenal diri, dan semakin yakin.

Semuanya kerna pengalaman yg dikutip di sini, di MRSM Kuala Berang.

Peluang yang ada pada tahun ini untuk kembali ke sana sebulan yang lalu,

sangat bermakna buat aku.

Akan ku abadikan sebuah entry mengenai trip aku ke sana, nanti. InsyaAllah ;)

Menutup bicara, terima kasih MRSM Kuala Berang

Buat para pendidik di sana, dan mereka yang terlibat,

Ucapan setinggi tinggi terimakasih dari saya,

Ex MRSM Kuala Berang 2009/2010.





Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Mr Nuffnang

Dear Mr Nuffnang, 

Thank you for your kindness , giving me and other bloggers to gain some benefits from you

Such a pleasure to have you in my blog , in my life

You still here, standing beside me, even though

I don't much time to entertain you.

Thank you.

Hope that you're giving more and more things to us, as a blogger. ;)

Cause of you, we are here , standing to keep updating our blog

Thank you Mr Nuffnang. 


The latest CPUV I've got is LINE Shopping and University of London Education. 

Hope both of you will stand here as long as you can.

I do love both of you and others,

Keep appear here in my blog ok. ;)




Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 22, 2014

Dinner @ Sushi King

Assalamualaikum, selamat malam

210314 ;

Last minute planning nak keluar pergi dating dengan orang Hospital Seberang Jaya. Alhamdulillah, tak sangka, dapat juga dating setelah sekian lama tak keluar sesama. Haha. Kami dating beramai ramai ya. Bukan berdua, bertiga tapi berempat. ;)

Konon keluar nak celebrate aku yang dah habis praktikal kat HSJ la kan. Hahaha. Alhamdulillah, semalam mereka belanja aku. Belanja makan malam di Sushi King. Sumpah, masa tanya nak makan kat mana, aku tak tahulah nak bagi idea makan kat mana. Last2 kata nak makan kat Sushi King.

So, kiranya semalam aku telah catatkan sejarah kerna sepanjang 20 tahun hidup ni, ini kali pertama aku jejakkan kaki makan kat Sushi King ni. Hehehe. Almaklumlah, nak makan guna duit sendiri tak mampu. So, bila orang nak belanja, kita ikutkan sajalah.



Sushi ni sushi paling awal diorang ajak aku makan. Best jugak rasanya. Sila jangan tanya sushi ni nama apa ya sebab aku tak pernah tau pun. Haha. Mula2 tu diorang ingat aku tak makan sushi, padahal sushi dekat Jusco, Carrefour tu selalu ja aku makan, hekhek. Bila dah masuk sini, barulah aku tau yang sushi sushi yang berjalan kita nampak tu ada harganya yang tersendiri di pinggan tu. Setiap satu pinggan ada warna masing2 dan setiap warna tu wakili satu harga. Yang aku ingat, warna pink , harga rm4.00 sepinggan. Ada 4 warna pinggan jika tak silap aku. 


Ok, yang atas ni kiranya macam menu utama lah untuk malam tu. Sedap sangat, aku bagi 10 markah untuk hidangan ni ! Hahaha. Aku suka sangat texture ayam dia, telur dia, nasi dia. Alhamdulillah, aku sangatlah dan teramat kenyang semalam ;) Terimakasih sebab belanja, kalau tak sampai bila pun taktau bila dapat rasa, hehehe.




Lepas dah makan2 semua, bila pergi bayar, tengok bil, tiba tiba tertelan air liur, dalam hati kata " wuuu, banyak jugak makan malam ni, hahaha. " Itulah main ambik saja kan, hehehe. Alhamdulillah ;)


Tapiii, tak habis lagi tu ni. Habis makan dekat Sushi King, diorang nak pergi Starbucks pula. Yey me ! Dapat belanja lagi. Hahaha. Murah rezeki. Syukur ;) Terimakasih kakak2 kesayangan sekalian. Sayang semuanya. Oh btw, ini pun kira first time aku minum dan jejak Starbucks ni, selama 20tahun hidup. Syukur pada Allah, dikurniakan mereka yang baik hati belanja aku semalam. Terimakasih Kak Darina, Kak Umi, dan Kak Iqa. Jumpa lagi insyaAllah jika panjang umur ;)


posted from Bloggeroid

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Friday, March 21, 2014

End of Hospital Training

21-03-2014

Officially end of hospital training at Hospital Seberang Jaya. Alhamdulillah ;)

InsyaAllah, will update more on this as soon as possible.

Be ready for the next update ! ;)




posted from Bloggeroid

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, March 20, 2014

Hospital Training Countdown #4




DAY LEFT ! ! !



To be honest, I've waited for this moment, long time ago. Alhamdulillah, that it will come to the end. It's unbelievable since my friends and I can survive within 1 years hospital training. So much good memories to be left behind. InsyaAllah, will end my study on 21.3.2014. May Allah ease everything, amin (: 

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Wednesday, March 19, 2014

Hospital Training Countdown #3




DAYS LEFT ! ! !

P/s: Currently,  I'm done with my post test at inpatient department. Such a good ending after a lot of effort I've put into. Alhamdulillah. And now, starting to countdown and wait patiently to end my diploma, wiwiwi ~  

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Tuesday, March 18, 2014

Hospital Training Countdown #2




DAYS LEFT ! ! ! !

P/s : Currently, busy studying for the last test in last station, inpatient department. Wish me luck, may Allah ease me and my friends, amin ;)

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Sunday, March 16, 2014

Hospital Training Countdown #1


DAYS LEFT ! ! !


P/S : Currently busy in editing report final year project which need to be submitted to our leader on Tuesday ;)


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 15, 2014

15.3.2014 . . .

Assalamualaikum, selamat petang

Wah, nampaknya dah banyak hari dirini tidak meng'update' blog ya. Hehe

Maafkan saya. Terlalu sibuk yang amat sejak2 akhir ni. Alhamdulillah, Allah permudahkan banyak urusan hidup. Syukur.

Terlalu sibuk maknanya terlalu banyak perkara yang terjadi, dan maknanya terlalu banyak yang hendak diceritakan disini.

Tapi, tapi, tapi. Akan ku tangguhkan semua cerita2 ni buat sementara waktu dek kerana di saat akhir bergelar pelajar ni, terlalu sibuk dgn tugasan2 dan tanggungjawab.

InsyaAllah, within a week berharap semuanya akan selesai supaya dapatlah aku berkongsi cerita di sini. Amin :-)

Doakan aku ya :-P



posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Sunday, March 9, 2014

Teruskan berdoa wahai rakyat Malaysia | #prayforMH370

Assalamualaikum, selamat malam

Nampaknya sudah lebih 24jam dari waktu kapal terbang MAS MH370 dilaporkan hilang dari radar. Kapal terbang yang membawa muatan 239 penumpang termasuk 2 orang bayi dan 12 orang krew dilaporkan hilang dari radar pada pukul 2.40 a.m, lebih kurang 2 jam selepas berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk menuju ke destinasi Beijing, China.

Segala usaha sedang dijalankan oleh pelbagai pihak termasuk dari negara2 jiran seperti Indonesia, Filipina, Amerika, China, Singapura dan lain2 lagi. Segala aset telah dikerahkan dalam misi untuk mencari dan menyelamatkan kapal terbang MH370 ini.




Sampai saat ini, pelbagai spekulasi dan keberangkalian yang aku dengar dari pelbagai sumber dan media. Tapi, aku hanya akan percaya jika berita itu sudah pun disahkan. Jadi, aku mohon agar semua rakyat Malaysia, dan awak semua janganlah membuat sebarang spekulasi tanpa disahkan dulu. Please, at least respect the family members that involved in this incident. Pray hard for them, for all of us. I'm begging you. Because we're never know what will happened after this.




Ahli keluarga mereka, dan kita sebagai rakyat Malaysia sangat berharap agar penerbangan MH370 akan ditemui dengan selamat , insyaAllah amin. Jangan pernah putus harapan wahai rakyat Malaysia. Aku juga cuba berfikiran positif bahawa kita akan berjumpa dengan kapal terbang MH370 ini. Dan sekiranya sebaliknya yang berlaku, ayuhlah kita berharap agar kita jumpa segala serpihan2 yang dapat membuktikan bahawa perkara itu sahih. Amin

Jangan lupa wahai rakyat Malaysia, teruskan berdoa untuk mereka dan kapal terbang MH370, moga semuanya selamat, amin.








Sumber gambar : Facebook

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 8, 2014

#PrayForMH370



080314 - Berita yang agak mengejutkan bila aku dimaklumkan mengenai hal yang satu ni. Allahu, rasa lembik jugak lutut ni bila dapat tau.

Tak sangka sebenarnya yang kejadian ni berlaku. Aku terdetik nak tau bila dalam newsfeed FB aku ada cerita pasal flight MH370 ni. Bila dapat tau, mengucap panjang jugaklah sebab masa aku dapat tau pun dah kira agak lewat dan masih pesawat MH370 ni takdapat dijumpai lagi. Wuwu.

Doaku dari jauh moga Allah permudahkan segala urusan mangsa2 yang terlibat dan juga team penyelamat yang tengah bertungkus lumus mencari ni. Dan moga Allah kuatkan hati keluarga mangsa yang terlibat, insyaAllah amin.

Ayuh rakyat Malaysia, #prayforMH370. Bersama kita doakan mereka. InsyaAllah

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Friday, March 7, 2014

Goodbye AUCMS's girls !

Assalamualaikum, selamat malam.

070314 - So generally today is their last day at Farmasi Hospital Seberang Jaya.

Still can't believe it, that today is their last day here , as part of training hospital's team.




They already here , doing their training when the first time me and my friends 'jejak' our kaki here. Quite a moment I can say, haha.

At first, we don't really know who they are, as we think they might be a 'berlagak' person as they are more senior compared to us. But no, they don't. They are very good after knowing each other. Haha. Silly me.

Yesterday, they treat all the staffs there with nasi tomato but unfortunately I didn't come to work as i'm sick. But after all, thankyou girls. :-)

Last word from me, thanks for everything, girls. For each and everything that you've done to us. We owe you so much. And on behalf of my friends, we're sorry if we've done anything wrong to you. :-D

Best of luck for your future undertaking and hope to see again ! :-P




posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Wednesday, March 5, 2014

Wordless Wednesday . . .





[Bila boleh pergi lagi?]

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Monday, March 3, 2014

Jerebu . . .



Taktahu kenapa bila tengok keadaan pagi tadi, aku rasa yang jerebu dah datang melanda balik.

Gambar kat atas tu, aku snap around 7.20am. Hairan jugak kenapa macam tak cerah ja cuaca harini, tengok2 balik, macam jerebu.

Macam terkejut sikit lah sebab Kepala Batas macam tak berjerebu, tapi bila arah nak ke Seberang Jaya , macam jerebu pulak. Haha.

Jerebu tu dah satu hal , jammed teruk harini macam boleh tahan jugak lah kan. Banyaknyaa kereta, Allah saja yang tau. Mujuq keluaq rumah agak awal harini, so busuk2 pun by 8 a.m dah sampai hospital la, hekhek.

Ok, harini juga settle satu kerja, jumpa dengan supervisor untuk tunjuk slide fyp. InsyaAllah, akan present slide depan supervisor dan pegawai2 lain hari Rabu ni. Uuu, seramnyaaa. Doakan semoga semuanya berjalan lancar, okey ? :-)
posted from Bloggeroid

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Sunday, March 2, 2014

Azam March 2014 . .

Assalamualaikum . . .

Yey ! Alyaa update blog lagi. Satu pencapaian yang bagus, hahaha

Well, ini adalah salah satu azam bulan March aku. Orang kata, bukan tahun baru ja kena ada azam, hari2 pun boleh ada azam. Betui dak ?

So, here it is. Aku akan cuba untuk update blog ni sehari satu entry, paling minimum lah kan. Melainkan aku ada benda nak merepek, mungkin lah akan ada 2, 3 entry dalam satu hari kan. Siapa tahu ? :-P Haha.

Dan moga2, by end of this month, aku akan ada paling kurang 30 entry/ post dari aku. Semoga aku rajin dan bertambah rajin, insyaAllah.

Ok, harini dah hari Ahad. Esok dah start kerja balik. Wuwu, sangat tak merelakan ni. Tapi gagahkan juga sebab dah nak habis internship tak lama lagi, wiwi.



posted from Bloggeroid

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 1, 2014

March 2014

Assalamualaikum, selamat malam


Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah masuk bulan March 2014. Alhamdulillah, bulan yang sangat dinantikan olehku selama 10bulan ini. Hehehe. 

InsyaAllah, akan habis belajar dan ber internship dalam bulan March 2014 ni. Doa2kan semoga aku berjaya mengharungi semua dugaan dan cabaran yang ada ini, insyaAllah, amin. :)

Ok, dah nak masuk bulan ke 3 dalam tahun 2014 ni, dan aku hanyalah post beberapa entry saja kan. Hah, bukan apa, entry2 yang tertunggak banyak banyak tu nanti aku nak buat time aku dah betul2 cuti. So that time tu banyaklah sikit cerita yang terkeluar dekat blog ni. 

Serius, banyak sangat cerita yang nak sangat aku ceritakan dekat sini. Terlalu banyak cerita, kenangan dan gambar yang ingin berkongsi bersama disini. Aku nak berkongsi di sini, supaya kelak jika aku lupa, blog ini ada untuk aku rewind everything yang pernah berlaku dalam hidup aku walaupun tarikh post entry dengan tarikh sebenar kejadian tak sama.

Lagi satu, aku nak sangat tukar image blog aku ni. Come on la , dah 2014 Alyaa, image blog masih sama saja. *cakap dekat diri sendiri*. Hahaha. Moga aku diberi kesempatan dan ruang untuk berbuat demikian. Ya Allah, tetiba rasa tak sabaq nak bercutiiii, hewhewhew.

Oh, btw insyaAllah aku akan ada presentation di kampus 2 minggu lebih dari sekarang. Tapi sebelum tu, kena ada presentation dengan supervisor dulu, sobsob. Selagi tak habis benda2 presentation ni, tak rasa aman aku, haish. Doakan aku berjaya present hokey ? :P
Gambar kenangan bersama pelatih penolong pegawai farmasi HSJ :')



Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA