Saturday, May 19, 2012

Hasil Kerja Doodle #1

Assalamualaikum semua.

Waaah, dah masuk hari Sabtu la. Entry hari Jumaat rasanya aku tak update pun. Haha. Sorry lah kawan. Many things to do lah. Berserabut, bercelaru habis kepala ni. Rushing ke sana ke mari dek kerana planning last minute yang dibuat orang rakan2 untuk berunion. Adoi, sabar sajalah. Balik2 dari reunion, pergi pasar malam pulak. Memang letih laa. Ngeh3. Err, Okeylah, petang tadi kan sebelum aku sibuk dengan semua benda2 kat atas yang aku sebutkan, aku blogwalking kat SINI tau. Tuan punya blog bercerita tentang aktiviti harian nya berserta dengan hasil doodle yang dibuat akibat kebosanan. Aku pun ushar2 lah kan. Macam menarik. Dengar pulak katanya buat dengan Microsoft Excel. Aku pun teruslah excited. Haha. Dah lama kot nak buat doodle ni, tapi takpernah tercapai.

Alhamdulillah, rezeki aku untuk baca entry tu masa tu. Lepastu, aku terus pergi ke link blog yang dijadikan panduan olehnya aka owner punya tutorial untuk buat doodle guna Microsoft Excel ni. Setelah meneliti dan menggodek segala benda yang ada dalam blog INI, lantas aku pun mencubanya. Hehe. Macam aku cakap sebelum nilah, taksalah kan kalau mencuba. Seperti mana nasi goreng yang dibuat aku sebelum ni, doodle ini jugalah yang pertama kali aku mencubanyaa sedikit. Memang tak awesome sangat, tapi bagi aku, aku sangat puas hati sebab aku mampu juga buat sendiri walaupun memang agak menguji kesabaran kadang2. Haha. Aku akan tunjukkan, cuma jangan kutuk banyak2 ye. Aku masih bertatih lagi. Haha.

Oh ya, bila jumpa tutorial ni kan, aku rasa macam loser sikit la sebab sebelum ni bab2 software, komputer kiranya aku hebat sikit la dalam family aku, tapi takpernah tau pun yang doodle boleh buat pakai Microsoft Excel. Haha. Noob betul. Memang awesomelah orang yang buat tutorial ni. Thank you eh. Hihi. :)

Ermmm. Jom tengok doodle yang tak seberapa dari aku ini ye. Biarpun tak comel, aku akan terus mencuba dan mencuba lagi. Hihi. *aku tengok comel je aku buat.* ^_^

.

.

.

.

.

.

.

.

Amacam? Comel kan. Hehe. 

Jadi, setakat ini saja dulu aku mampu buat. InsyaAllah, akan datang aku nak cuba buat yang lain2 pulak. Dan kepada tuan blog, terima kasih bagi pinjam tutorial. :)

p/s: Macam biasa entry sebelum tidur memang kena pendek2, takleh panjang2. 

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

7 comments:

nurdani said...

menjadi pun..comel tuu

elyna mirsada said...

singgah cni,sy nk wt doodle gk tp smpi skg xleh downlod adobe photoshop..tp lau leh wt dlm exce..i pn try gk,,thanks

AlyaaIBH said...

@nurdani

thankyou very much sis! :)

AlyaaIBH said...

@elyna mirsada

huhu. dulu saya pun ingt kena guna adobe, so malas nk download. tiba2 juumpa tutorial ni. best sangat. hihi. cubalah. :)

Az Meeda said...

dia buat lagi comel pada kita.. huhu..
btw, thanks link kan belog kita :)

AlyaaIBH said...

@Az Meeda

hihi. masih bertatih lagi. kihkih. btw, welcome. :)

cik jue tomey said...

sy pun dah cuba buat jgk...awk dtglah blog sy tgok.hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA