Wednesday, April 4, 2012

Debaran Result Final..

Assalamualaikum semua..

Apa khabar harini? Harap semuanya sihat2 je. Kalau rasa2 nak demam tu, cepat2 jumpa doktor nuhh. Kang melarat pulakk sakit tuuu. Hihi..Okey, kali ni kita skip dulu cerita pasal baby ye. Kita masuk fasa yang menakutkan ni ye. Haha. Apa yang menakutkan nih? Err... Kalau pelajar2 diploma UiTM, korang mesti tahu kan yang result final dah nak keluar. Sapa yang taktahu, meh tengok kat bawah ni.

Jangkaan result final: 27/4/2012

Haha.. Amacam? Takut takk? Err.. Kalau sapa2 yang tak takut tu, mesti orang tu memang gila2 well- prepared masa final, tak pun dia memang hebat waktu jawab soalan final. Ngeh3. So, kesimpulannya, kepada semua student2 diploma UiTM, bersiap sedialah untuk mengambil result ni yang rasanya agak terlalu awal keluar. Erm.. Sajalah tu nak bagi kami cuti 2 bulan dalam keadaan tak tenang. Haha. Bak kata kawan Alyaa la..

Okay, bila cakap pasal result final ni, Alyaa tiba2 teringat akan seorang kawann Alyaa ni. Tapi bukan pasal result dia la. Pasal perangai pelik dia bila final examination. Bukan masa final ja, masa test pun sama. Err.. Takleh nak kata apa lah kan. Sebab budak ni memang pandai orangnya. Hihi. Err, apa perangai dia? Dia ni a.k.a classmate Alyaa, memang sukaaa sangat keluar awal waktu peperiksaan. Tak kiralah waktu quiz2 biasa or test macam Alyaa cakap tadi tu kan. Alyaa memang pelik benar dengan diri. Sampailah satu hari tu, masa tengah beratur nak ambik baucer satu Malaysia, Alyaa tanya soalan ni kat dia. Sebabnya, masa tu kami baru ja habis test LDF(Liquid Dosage Form), dan macam biasa, dia memang keluar awal. Alyaa pun start la berbual sambil berbaris panjang(si dia nih dah ambik dah, takde kerja so kacau kami beratur):

Alyaa: eh, awalnya kau keluar harini. untunglaa orang hebat kan. asyik keluar awal ja.

Mr H: Err, dah taktau nak buat apa, aku keluar jelah. Buat apa lagy tngu lama2?

Alyaa: Eh? Dah taktau nak buat apa? Hebat tu, aku ni nak pecah kepala fikir jawapan kpd soalan tu. Huhu. Dahsyat la kau.

Mr H: Dahsyat apa kebendanya, dah taktau jawap. So, tinggallah. Haha..

Alyaa: Err... Macam tu eh? Semua yg keluar awal macam tu ke?

Dan Mr. H pun katalah, orang yang keluar awal ni ada 2 sebab ja. Samada dia memang betul2 boleh jawab dan malas dah nak tunggu yang lain ataupun orang tu memang betul2 dah blurrr sangat2 nak fikir jawapan. Haha. Betul jugak an. 

Eh2, dah jadi panjang pulak entry ni. Dah2, berhenti. Lenguh orang nak scroll down. Haha.. Papai.. =O

Sekian.

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM