Thursday, August 4, 2016

Cuti Semester !

Assalamualaikum dan selamat petang semua !


Alhamdulillah akhirnyaaaa setelah sekian lama aku asyik tenggelam timbul, aku kini kembali menaip satu lagi entry di dalam blog ni. Yeayy hahahaha. Terlalu sibuk dengan urusan belajar dan sebagainya sehingga lupa akan kehadiran blog ni. Acece, bukanlah lupa tapi tak cukup masa sebenarnya naik taip panjang panjang dekat sini. Banyak luangkan masa taip pepanjang di caption instagram walaupun takda yang membacanyaa haha. 

Apa yang membuatkan aku kembali menaip di sini semestinyaa lah sebab aku sekarang tengah bercuti sehingga bosan yang amat tak da kerja nak buat jadi bloglah jadi pilihannya ! Hiks. Ok tipu sebenarnya sekarang ni aku baru free sikit sebab baru balik holiday dari Sabah (doakan aku rajin untuk update dalam blog haha) sebab tu rasa nak menaip dekat sini hah. 

Banyak sangat benda yang aku ketinggalan dalam dunia blogging sekarang ni; terlalu cepat bergerak sampai tak sempat nak kejar, tak apalah aku hanyalah blogger picisan yang hanya sebulan sekali update di sini HAHA. Bila masa lah aku nak rajin update entry macam dulu yer. Banyak sungguh benda nak diluahkan di sini tapi asyik cerita dalam hati saja huu. InshaAllah jika ditiupkan semangat kerajinan yang lebih masa cuti semester ni, dapatlah aku karangkan beberapa entry ringkas untuk santapan di masa hadapan gitu :P

Muka bahagia sebab dah habis exam HAHA
Cuti semester ni kalau ikutkan aku sibuk juga kena handle beberapa perkara tapi bukanlah sepanjang masa. Ada masa aku akan mereput semereputnya dekat rumah sebab konon konon nak menghargai masa cuti semester yang ada sebab kalini ja dapat merasa cuti semester yang lapang sebelum mula sibuk bila masuk tahun tiga nanti. Bila dah masuk tahun tiga nanti ni, rasanya tiga bulan sekali baru aku dapat update entry la kot sebab dari pengalaman senior senior memang tahun tiga sibuk teramat sangat hahah inshaAllah doakan lah aku dapat survive dengan baiknya nanti. Manatau kekadang bila aku stress, idea nak menaip entry tu macam banyak sikit daripada kebiasaannya hah hehe.

Okeylah, rasanya nak update sampai sini duluu, ada kerja yang perlu diselesaikan sementara waktu ini sebelum aku dapat berjimba dengan blog ni lagi. Hahaha motif nak update sebab nak share gambar2 sama dekat sini inshaAllah gambar2 yang baik2 saja :P

Macam biasa, satu selfie dari aku sebagai tuan punya blog. Yang kenai tu senyum senyum sikit nah bila jumpa :)


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

2 comments:

Teena Tna said...

Alyaa! Jangan mereput lama sangat ok! Cepat citer trip Sabah! Hidup blogger! *krikkrikkrik*

AlyaaIBH said...

@Teena Tna

HAHAHA. InshaAllah kalau rajin nanti akan ku update pasal trip Sabah hehe, sama2 kita doakan :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM