Monday, February 28, 2011

Aktiviti Seharian : 27 Februari 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Okey, seperti yang dijanjikan Nurul akan menceritakan serba sedikit apa yang berlaku pada hari ini.

Hari ini hari yang memenatkan dan menyibukkan.. Huhu.. (mengalahkan PM ja.. huhu..)

p/s: Nurul nak memendekkan entri ni, so mybe banyak sikit gambar... Tak larat sangat la katakan nak menaip ni.

Pagi: (7.40pagi-8.30pagi)

Pagi ini dah bercadang nak menawan Bukit Soga Perdana. Wah! Tinggi cita-cita tu. Tapi, seriously sangat meletihkan sebelum sempat nak menawan Bukit Soga tu. Kalau ikutkan tak lah tinggi sangat, tapi sebab tak biasa panjat bukit, so letihnya memang tak terkata la beb! Walaupun terlalu banyak perhentian, namun akhirnya Nurul berjaya menjejakkan kaki di Bukit Soga Perdana, Pemandangannya sangat-sangat cantik.. SubhanaAllah. Tak percaya ke? Jom tengok sikit..


...Batu Pahat, Johor...


...Pemandangan yang indah...

Amacam? Cantik kan? Ni baru sikit. Saja taknak upload banyak-banyak, takut berat lak nanti. 
*malas sebenarnya =)* 

Setelah berada di puncak kira-kira 10-15 minit sambil merehatkan diri, kami pun meneruskan perjalanan menuruni Bukit Soga. Antara gambar yang sempat di'snap' walaupun dalam keadaan yang meletihkan dan penat!




Masa turun ni memang superb ar! Senang, siap boleh berlari-lari lagi. Hahahahaha.. Hebat kan? Sambil merentasi jalan untuk menuruni bukit, Nurul sempat menikmati pemandangan flora dan fauna yang cantik. Ini ada beberapa gambar yang sempat di'snap'..


...Semut yang sedang menjalani kehidupan mereka...


...Pokok paku pakis...

Sebelum sampai ke kaki bukit, Nurul serta adik dan kakak singgap kejap untuk merendam kaki.. Best sangat masa ni. Gambar tu ada tapi yang ni saja yang Nurul masukkan.. *malu sebenarnya nak tunjuk kaki*


...Air Terjun@Bukit...

Kami selamat smpai ke kaki bukit 5 minit kemudiannya dan terus meneruskan perjalanan pulang ke rumah. Dan sebaik sahaja menjejakkan kaki di pintu rumah, Nurul terus berlari ke dapur untuk minum air.. Wah! Segar saja lepas tu and terus 'jatuh' atas katil.. Hahahaha...

Pagi:(10.30pagi-1.00t/hari)

Setelah melepaskan segala kepenatan di dalam badan, Nurul pun pergi la breakfast dengan family. Then, pergi ke Pantai Minyak Beku untuk beli ikan. Tapi mak dan abah ja yang pi beli ikan. Nurul, kakak dan adik macam biasa akan pergi 'melancong' kat pantai.. Hahaha.. Best sangat.. Jom tengok gambar pulak.. 



Petang: (3.30petang-6.30petang)

Entri ini akan disambung pada entri yang seterusnya. Nantikan yer... =)






Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA