Tuesday, February 7, 2017

Entry Pertama di Tahun 2017

Assalamualaikum dan selamat malam


Alhamdulillah, malam ni Alyaa diberikan sedikit kerajinan untuk menaip entry di sini, di blog kesayangannya setelah sekian lama menghilangkan diri HAHAHA. Rindu betul rasanya nak menaip dekat sini macam tahun mula2 aku aktif dulu. Tapi itulah sekarang ni ada perkara lain yang perlu aku beri perhatian dulu dan terpaksa korbankan sesi luahan perasaan dekat blog ni hehe. InshaAllah bila semua dah selesai dengan tenang, aku cuba slow2 aktif balik coretkan serba sedikit cerita yang berlaku di sekeliling aku.

So, tengok tajuk pun dah macam cliche kan, nampak noob sangat macam tak pernah taip entry HAHAHA. Excuse my title sebab aku tak tahu nak letak tajuk apa dan aku rasa ini yang paling sesuai sebab tujuan taip entry ni pun banyak nak merepek repek saja :P Dan disebabkan sejak masuk tahun 2017 ni aku tak buat entry pembukaan lagi makanyaaa zappp muncullah tajuk yang maha skema ini :')


Dah alang2 aku menaip malam ni, jadinya boleh lah kongsi sikit apa benda yang aku tengah buat sekarang ni sampai macam sibuk bebenar hah hari2 :P Sekarang aku tengah CUTI SEMESTER tapi malangnya aku sekarang ber community attachment makanya terkubur lah perkataan cuti itu dengan sendirinya HAHA. Okeylah, sekurang-kurangnya aku dapat pengalaman baru bila praktikal ni, dapat nampak sudut yang berbeza dari yang aku praktikal dekat hospital 3 tahun lepas tu. 




Jujurnya, memang BANYAKKKK sangat pengalaman dapat sepanjang hampir 3 minggu praktikal di retail pharmacy ataupun bahasa pasarnya kedai farmasi yang jual ubat tu hah. Aku kena praktikal untuk sebulan ( 4minggu), makanya inshaAllah jika tiada aral melintang, Jumaat depan (17 Februari) aku akan tamatkan praktikal aku hehe doakan semoga semuanya dipermudahkan yer ! :) InshaAllah jika ada lebihan masa lepas habis praktikal nanti, aku kongsikan lah serba sedikit tentang pemandangan aku berdasarkan pengalaman selama sebulan di retail pharmacy ni. Sesama doakan aku rajin update :P

Okaylah, aku update sampai sini dulu sebab nak siapkan case study yang masih belum siap2 lagi sampai sekarang HAHA. Tengah ada semangat rajin ni baiklah aku selesaikan sikit2 kan hehe. Terimakasih sudi baca coretan mengarut aku pada harini ni. Jumpa lagi lain entry ! :)

Gambar lama sekarang serabai so malas nak ambik gambar HAHA :P

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM