Sunday, September 24, 2017

Tahun Akhir...

Assalamualaikum dan selamat petang

Alhamdulillah akhirnya setelah hampir 7 bulan menyepikan diri dari dunia blog ini, akhirnya kini aku kembali yey. Ya Allah, rindu tak keruan lah dekat blog ni, tempat aku mencurahkan segala perasaan dari zaman sekolah lagi haha. InshaAllah, moga kembali kalini dengan semangat yang baru nak aktif menaip sekiranya berkesempatan. (tbh, ayat ni aku ulang hampir 10kali tiap kali aku buat entry baru tapi tak pernah nya nak kesampaian sobs)

Apa boleh buat, aku perlu berikan fokus kepada benda yang lebih penting dulu iaitu pelajaran aku. Acece gitu punya skema haha. Sebenarnya sepanjang aku menghilang diri dan tak punya masa nak menaip dekat blog adalah disebabkan oleh kekangan masa dengan jadual aku yang maha sibuk dekat universiti. Serius dia punya sibuk tu sampai satu tahap hari2 nak menangis sebab tak tahan :') Well said, i did survived the two most toughest semester ever yey ! *pat to myself* HAHAHA. Aku dengan rasminya telah berjaya menamatkan tahun 3 Sarjana Muda Farmasi pada 15/8/2017 sejurus keputusan peperiksaan diumumkan. Ya lah, kalau tak lepas subjek kan tak merdeka lagi dari tahun 3, tak gitu hehe. 

One of the highlights on 3rd Year. Submission of our thesis :)
Jujurnya, tahun 3 adalah tahun pengajian yang menguji pelbagai aspek dan sudut. Tapi alhamdulillah, Allah sentiasa ada, mak ayah, adik beradik, kawan-kawan pun, tiap kali rasa mental breakdown tu. Sungguh, nampak mudah tapi kalau tersilap langkah dan cara, boleh berhenti belajar ooo janganlah memain emosi masa tahun 3 ni HAHA.  

Dan sekarang, 24/9/2017, alhamdulillah aku dah pun mulakan pengajian sebagai pelajar Tahun Akhir Sarjana Muda Farmasi. Dan inshaAllah juga, jika dipanjangkan umur dan dipermudahkan segala urusan, tiada aral melintang, aku dan rakan2 bakal menamatkan pengajian pada Julai 2018. Rasa macam nak menangis terharu pulak bila menaip ni sebab perjuangan hampir 7 tahun dalam School of Pharmacy UiTM ni bakal berakhir tak lama lagi haha. Melihat senior2 RX12 yang dah habis belajar haritu, rasa macam inshaAllah aku pun dah tak lama haha. 

Another higlight during 3rd Year: Presentation FYP
Best ke dah final year ni? Haha, so far biasa2 saja. Yang best tu cuma tak banyak sangat dah kelas nak kena pergi macam tahun2 sebelumnya hiks. Jadi, dekat sini kena pandai urus masa supaya tak lagha banyak sangat haha sbb nya walaupun dah tak banyak kelas, tapi sem ni aku ada 2 subjek yang kredit hour nya adalah 4. Allahu. Berat laaa subjek bila dah final year ni. Harap2 tak terbabas teruk sangat demi misi sebelum grad gitu :P

Okaylah, untuk harini rasanya cukup sampai disini saja dulu. Hehe. Almaklumlah baru nak panaskan enjin nak menaip semula. Jadi idea tu kekadang berhenti tiba2 aja. Gitteww. InshaAllah, kalau aku sihat esok lusa, aku update lagi entry baru. (sebab sekarang tengah tak berapa nak sihat tapi ada hati nak menaip jugak). Lepasni pun nak kemaskan blog ni, lama sangat dah tak diubahsuai, banyak yang nak kena buang sebab dah expired haha. Semoga ada sejuta kerajinan buat Alyaa nanti. Amin. Jumpa lagi di lain entry bye !

Alyaa Ibrahim


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

2 comments:

Teena Tna said...

Alyaa! I was reading my old-post-blog bcs i cant sleep tonight. Tetiba teringat nak bukak your blog, tetiba eh dia baru update lah hahaha!All the best final year!

*part yg setiap hari nangis waktu 3rd yr sgt betul! Aku dulu setiap masa, mata ni asyik meleleh je lol

AlyaaIBH said...

@Teena Tna

HAHA. Seakan ada chemistry kita. Hati bloggers gitu :') Itulah tu, kalau fikir nak giveup memang third year lah jawapannya HAHAHA. Goodluck jugak utk final year ! Hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA