Wednesday, April 27, 2011

Segmen Review Dalam Review [Review 4 Blog Sahabat Baru Saya]

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini Nurul diberi tugasan yang agak berat oleh PW untuk mereview blog sahabat baru Nurul. Hehe..

Antara 4 Blog Sahabat Baru Saya ialah:

1. BLOG DEYNA 83


First, credit to header. Cantik, simple. Tak serabut mata tapi kalau boleh biarlah ada outline merah dekat nama itu yer.. ^-^. Blog agak ringan, senang nak loading dan tak payah tunggu lama-lama. Widget pun tak banyak, bagus. Keep it up!Erm.. Kalau buleh, widget FOLLOWER tu letak atas sikit yer supaya senang orang perasan.Yang lain, bagus! Bagus jugak sebab ada bloglist. eden pun xde. huhu..


2. BLOG DUNIA BUDAQ KECHIK


First sekali, blog ni maybe takde header sebab Nurul takleh nak copy just boleh ambik bahagian muka ni sahaja. Itu pun dah dikira okey sebenarnya. Blog simple, menarik dan kemas. Nak loading pun tak susah nak tunggu lama-lama. Bagus sebab letak widget FOLLOWER tu di bahagian atas.Erm. Rasanya dah takde apa yang nak dikomenkan. Teruskan berblogging yer! ^-^

3. BLOG KHASHAMIMI


Ok, blog yang seterusnya ni rasanya sama saje dengan yang di atas. Maybe takde header. Tapi, Nurul suka yang macam ni. Senang je. Nampak lebih simple. Takde serabut-serabut sangat. Blog ni pun simple, senang nak loading dan tak banyak widget yang memberatkan blog. Blog ni menggunakan ruangan 3column. Erm. Sebenarnya, tak salah nak guna 3 column cuma nanti readers tak tahu dekat bahagian column mane yang nak diberikan tumpuan.. Tapi, kalau sis rasa dah ok, takpe. Ni just pendapat Nurul. bajet teror ni. hehe.So, keep it up,sis! ^-^

4. BLOG CPAH NIZA


Blog yang terakhir untuk direview ialah Blog Cpah Niza. Btw, thanks sebab dah review blog Nurul. Erm, rasanya blog ni pun sama saja dengan 2 blog di atas. Takde header dan terpaksa di print screen kan. Huhu. Tapi, Nurul harap kalau boleh Cpah Niza buat header la. Simple pun takpe sebab header ini macam identiti untuk blog kita. Buat macam header Nurul sudah, simple je.ops! perasan sudah. Hahaha. Blog ni pun menggunakan ruangan 3 column. So, Nurul dah pun mention kat atas tadi. Taknak tulis banyak-banyak kali. Hehe... Keep on blogging and have fun! ^-^ 

Maka, tamatlah sudah sesi mereview blog untuk kali ini. Sejuta kemaafan andai kata ada terkasar bahasa, terlebih kata dan sebagainya. Nurul pun budak baru belajar. So, sama-samalah kita memperbaiki kelemahan yang ada. Dan marilah kita memeriahkan lagi dunia blogging ini..

p/s: Sorry to PW sebab antar lewat review ni. Sebenarnya, dari pagi lagi nak hantar, tapi disebabkan ada halangan yang tak dapat dielakkan, so sekarang baru boleh diantar. =)

Sekian,

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

9 comments:

nurshamimi zainuddin said...

thanks yer..maaf xsempat nak mereview lagi..hari ni ada kuiz..xbole nak fokus kat blog =)

cpahniza said...

tenkiuk...tpikiaq gk nk wt header tp ngh pk2 lg mcm mna yg ssuai..sbb header mlmbgkn blog kita..keh chill! =)

mcm ni lah said...

ziarah kembali dan follow you dan tinggalkan jejak utk dijejaki

blackrosehunter said...

singgah cni kembali..dan follow..:)

Nurul Alyaa said...

@nurshamimi zainuddin

its okey. jgn risau. take ur time, sis! ^-^

Nurul Alyaa said...

@cpahniza

huhu.. bagus tu. buat je yg simple, senang je. hehe.

Nurul Alyaa said...

@mcm ni lah

thanks sebab sudi singgah sini.

Nurul Alyaa said...

@blackrosehunter

thanks sbb follow sni.. =)

nurshamimi zainuddin said...

anda direview ^_^

http://khashamimi.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-bersama_27.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA