Friday, April 24, 2015

Cuti Pertengahan Semester ;)

Assalamualaikum, selamat malam


Alhamdulillah, akhirnyaaa dapat jugak aku menaip dan coretkan serba sedikit dekat blog ni setelah hampir sebulan lebih aku biarkan blog ni tanpa berupdate. Hahaha, aku sangatlah dan teramat busy sampai tak sempat langsung nak update blog. Selalu aku bukak je dashboard tengok apa yang patut aku buat hahaha, kalau ada comment aku terus balas je sebab reply comment taklah memakan masa yang banyak sangat berbanding nak up satu entry ni hiks. 

So, nak dipendekkan cerita, aku dah start cuti pertengahan semester ni dari 18 April 2015 lagi, tapi disebabkan macam2 yang terjadi, makanya harini barulah dapat aku update entry satu sempena cuti kalini haha, sedihnya rasa takdapat nak update selalu macam dulu dah. Aku dah tak power dah bab bab nak up entry ni, skill dah banyak hilang dah haha. Sekarang aku paham rasa macam mana busynya belajar time degree sampai tak sempat nak buat apa dah haha.

Kerja aku waktu cuti macam ni adalah makan HAHAHA

Sedikit perkongsian mengenai semester aku kalini. Sem ni aku ambil 9 subjek. Ya ya sila percaya okey, sebab itulah tak menang tangan langsung nak study. Haha banyak ke laut ja aku semester ni taktahulah result final nanti macam mana, harap2 lulus semua lah hendaknya. Aku dah lalui first half untuk semester dua ni, serius cakap penat, memang penat. Kerja bertimbun, lab report bersepah, presentation every week, tutorial, quiz dan test harihari mashaAllah dah takdak life rasa. Almaklumlah, sem lepas dah banyak rest, so sem ni kenalah menangis sikit nak survive haha. Sem ni banyak subject killer dan macam biasa, aku takharap dapat result hebat2, cukuplah sekadar lulus semua dan lepas req JPA. Hahaha
Aku juga sempatlah buat tour pergi tempat ni haritu haha nanti rajin aku update nahh ;)

Okay, apa benda lagi yang nak aku kongsikan eh? Oh ya, walaupun aku tengah cuti sekarang ni, tapi tetap ada test okayyy. Test online gitteww. Sedih mak nakkss cuti2 pun kena hadap buku sebab nak jawab test. Tapi, aku study ala kadar je sebab nak cuti je lebih hewhewhew. Nasib baik markah macam okey lah jugak sikit hihi. Janji lulus sudah yee dokk hiks. Hmm rasanya sampai sini dulu aku update sebab aku ada banyakkk lagi kerja yang menanti untuk disiapkan sebelum cuti nak habis. Tinggal esok je lepastuu dah balikk Puncak Alam sobs. Sabar2.

Nahh, belanja satu selfie sebelum nak akhiri entry ni haha
Btw, doakan aku supaya dapat survive untuk minggu minggu seterusnya. Moga aku berjaya habiskan semester ini dengan jayanya inshaAllah amin. Okay jumpa lagi next entry sebelum aku balik ke Puncak Alam nanti. Byee ;)


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA