Friday, September 18, 2015

Semester Baru ;)


Assalamualaikum, selamat malam.

Hellllllloooo semuaaa. Akhirnya setelah beberapa minggu menyepikan diri, akhirnya aku kembali menaip semula yeay ! Hahaha. Dicampur dengan kesibukan masuk semester baru, internet takdapat line dan juga tidak sihat makanya tidaklah aku dapat update blog tercinta ini haha. 

Alhamdulillah, seperti kebanyakan pelajar degree yang lain, aku pun sekarang ni dah pun masuk semester baru. Semester 1, Tahun 2. InshaAllah untuk selama 5 bulan hingga Januari 2016. Doakan semoga aku dapat survive seperti ni, subjek macam wehhh terkedu melihatnya huuu.


Ok, sekarang ni baru habis minggu 2. So aku boleh cerita setakat sampai harini sajalah nah. Haha. Untuk semester kalini, aku ambik 10 subjek dengan kredit hour sebanyak 24. Hah banyak kan, well biasalah, silalah masuk pamasi kalau nak rasa kredit hour banyak banyak ni hihi. Jangan tanya kenapa aku ambik banyak2, itu dah kira minimum habis subjek aku ambik sebab core subject pharmacy saja dah ada 6. Yang lain wajib university dengan minor punya subjek dicampur dengan third language. 

Subjek banyak banyak ni jadual tak padat ke? Haha soalan mohon common sense sikit sayang. Haruslah dan wajiblah jadual pack dengan 10 subjek tu haha. Tapi setakat habis minggu 2 ni, kira boleh relax sikit lah sebab lab dengan tutor banyak tak start lagi, tunggu minggu ke 4 dan ke atas, hah masa tu bolehlah meraung sebab banyak lab report, dan sebagainya kena siapkan. Minggu 2 ni pun dah ada lab report kena siapkan sobs. 

Ok, tadi aku ada sebut pasal third language kan? Yesss, semester ni dah kena start ambik third language. Dan demi memastikan kelangsungan di dalam profesion aku kelak *uhuk*, aku pun tekad untuk ambik Mandarin. Haha. Nasib baik lah jugak dapat berebut kelas haritu, alhamdulillah. Lagipun kakak dengan abah aku suruh ambik Mandarin je hah, aku pun malas dah nak fikir ambik jelah Mandarin. Setakat kelas yang aku baru masuk, Mandarin ni best lah cumanya kena rajin sikitlah bila belajar Manddarin ni sebab banyak benda baru untuk kau belajar kan huuu



Okay, cukup cerita pasal study sekarang meh nak cerita pasal jerebu. Haha. Alhamdulillah, jerebu dah berkurang dekat sini berbanding dengan minggu sebelumnya. Nak dipendekkan cerita, akibat daripada jerebu ni, aku pun telah dijangkiti dengan demam selsema. Masa mula nak kena tu, rasa sakit tekak semacam ja, perit la jugak tekak masa tu, jerebu teruk kt sini masa kena tu, memang terdedah jerebu lah ceritanya kan. Lepastu kemudian harinya, terus jadi demam. Baru seminggu kt sini padahal, semua orang kt rumah aku tak percaya tambah2 kakak aku, ceh. Hari Sabtu tu macam teruk lah jugak kena tapi boleh gagah jugak drive sampai ke SCM sana tu haha. Akibatnya, hari Ahad tu terus tak boleh bangun dari katil hehe sebab badan panas teruk disambung terus sampai hari Isnin. Serius masani bagi apa nak makan pun banyak aku tolak. Aku makan coklat lepastu minum air kotak, makan ubat lepastu dah baring sambil jelum kepala huu. Siksanya masa sakit tu hanya Allah saja yang tahu. Last2 pergi klinik balik dapat MC 2 hari sebab aku sangat tak larat nak pergi kelas huu. Tapi alhamdulillah harini dah semakin pulih demam cuma tinggal batuk dengan selsema. Harap2 cepatlah sembuh. Tak sangka jugak aku boleh demam seteruk ni sampai kerja apa pun takmau buat langsung huu dahsyat sungguh :')


Peneman masa sakit 1
Peneman masa sakit 2
Peneman masa sakit 3
Peneman masa sakit 4
Rasa macam panjang pulak aku menaip entry harini sampai boleh rasa lenguh jari tangan, haha. Walaupun takdak orang nak baca tapi takpa nanti time aku malas nak buat entry, aku akan baca balik entry entry panjang yang aku buat ni supaya datang balik mood rajin untuk menulis. Ok, sekian saja dari aku terimakasih sudi baca haha. Jumpa lagi nanti bye ! ;)

Selfiee sikit. Muka sebelum kena demam teruk haritu :P

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

2 comments:

azwans said...

Tahniah sebab dapat peluang belajar Mandarin. Memang teringin dari dulu nak belajar, tapi belum ada peluang (alasan). Semoga sukses untuk sem baru.

AlyaaIBH said...

@azwans
hehe terimakasih atas ingatan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA