Sunday, December 21, 2014

Selesai Minggu 14..

Hi semua,

Assalamualaikum selamat malam

Alhamdulillah masih berkesempatan nak update entry untuk harini. Haha. FYI, semua pelajar Ijazah Sarjana Muda UiTM dah pun selamat menamatkan tempoh 14minggu kuliah kecuali untuk pelajar MBBS240 lah sebab diorang punya jadual kuliah tak sama dengan yang lain, hikhik.

Well, apa yang boleh disimpulkan sepanjang tempoh 5 hari dalam minggu ke 14 ni adalah sangat awesome hahaha. Serius tak pernah buat masa diploma dulu tapi waktu degree ni buat. Aku buat apa? Berjaga sampai Subuh semata mata nak siapkan assignment dan esoknya tu ada test pukul 9 pagi. Haha. Memang ke laut habis lah cerita dia ni kan. Tapi after all, bersyukur sangat sangat aku dah berjaya selesaikan semua assignment walaupun dalam tempoh last minute sangat sangat. :P


Report OC yang last sekali HAHA. Paling stress nak buat sebab tak paham experiment
OK, nak dipendekkan cerita, STUDY WEEK pun dah bermula hari Sabtu haritu. Tapi, sampai ke saat ini, aku masih belum mula study apa2. Haha. Kang ada yang nak menangis time jawab final nanti. :') Oleh sebab tu, rasanya sampai sini dulu aku update entry. Maaf sesangat sebab lepasni mungkin dah kurang update sampailah habis paper nanti. Kurang update tak bermaksud tak update langsung, insyaAllah akan update jugak cumanya tak dapat nak bercerita panjanglah macam biasa. Sobsob.

Last test utk semester ni, test Economy. Semoga kita tak berjumpa lagi ok haha
Jumpa lagi dalam next entry kalau aku rajin insyaAllah haha. Maaf atas kelewatan untuk update cerita cerita yang menarik. InsyaAllah habis paper final nanti, akan aku usahakan untuk update jugak cerita yang ada. Apa2pun doakan kejayaan aku dalam final exam sem ni ! Iolls sangat nervous tahu. Haha. Babaii ~ 

Nah, macam biasa, selfiee satu kali ;)


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Monday, December 15, 2014

Demam dan Sibuk

Assalamualaikum, selamat malam

Update ringkas untuk harini. Pertama sekali, aku susun sepuluh jari sebab tak mampu nak update cerita cerita yang best setakat harini seperti yang dijanjikan sebab sekarang aku berada dalam keadaan yang sangat tidak sihat dan sedikit sibuk. 

Nak dijadikan cerita, lepas update entry yang lepas, terus badan aku macam tak boleh nak cope dengan cuaca dekat sini. Haha, mungkin cuti lama sangat kat tempat lain, balik tempat study, mulalah badan nak meragam bagaikan. Tapi serius, sampai sekarang badan aku masih tak sihat, demam dah nak dekat 5 hari tak silap aku. Aku hanya makan ubat yang dalam simpanan aku saja, malas nak buat checkup dengan doktor. Hehe. Alhamdulillah demam dah kebah sikit cuma selsema masih belum hilang lagi, suara pun serak semacam lagi, sobsob. Nak karok dengan Youtube pun dah tak best, haha.

Selera makan pun kurang hari mula demam tu, dapat telan yang ni saja ;(
Disebalik keadaan tak sihat aku ni, aku jugak sedang sibuk dengan minggu akhir kuliah untuk minggu ni, minggu 14. Ini pun curi2 masa update sekejap sementara nak buat nota untuk quiz dan test yang terakhir minggu ni, haha. Hidup sebagai seorang pelajar farmasi, kenalah terima hendaknya, hohoho. Moga dapat harungi minggu yang penuh kerja nak buat ni dengan jayanyaaa aminn ;)

Oklah, update sampai sini dulu, jumpa lagi di lain entryy insyaAllah. Muah ciked haha  ;*


Peneman malam hariku. Clarinase dan PCM

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, December 11, 2014

Pulau Pinang

Assalamualaikum selamat malam semua,

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menaip di blog kesayangan hati ini. Haha. Ok, bagi yang masih ingat, dalam entry yang lepas, aku ada bagitau yang aku akan pulang ke Penang bukan? Oh yeahhh, alhamdulillah dapat bertemu sua jua dengan famili tercinta setelah hampir 2 bulan tak berjumpa. ;) Walaupun penuh dengan onak dan duri sebelum tiba di Penang, namun semua itu aku ketepikan dulu, haha. Malas nak cerita dekat sini, kang tak pasal2 aku meroyan lagi pasal cerita bas E ni kat blog. Cukup2lah aku meroyan kat twitter, kahkah. Maaf pada sesiapa yang terpaksa baca ayat meroyan aku haritu yeap ;P

Berbalik pada cerita asal, tujuan aku balik ke Penang hujung minggu lepas bukan saja nak bertemu dengan famili tercinta (ayat skema baq hang, haha) tapi aku ke pulang untuk menghadiri Istiadat Konvokesyen UiTM ke 81 yang diadakan di UiTM Pulau Pinang. Haha, alhamdulillah aku kini sah pemegang Diploma Farmasi UiTM ;) Sukar nak gambarkan perasaan gembira dan puas tu macam mana, haha. I did it yeayyy ! :P 

Rehearsal Istiadat Konvokesyen UiTM ke 81, UiTM Pulau Pinang
InsyaAllah aku akan ceritakan dengan lebih lanjut berserta dengan gambar yang banyaakk dalam gallery phone aku ni untuk next next entry. Haha. Semangat nak blogging kembali dah meresap sedikit demi sedikit dalam jiwa ini haha tak padan dengan sibuk dengan assignment untuk minggu minggu akhir kuliah ni, hahaha. 

Untuk dipendekkan entry harini, aku sekarang telah selamat berada di UiTM Puncak Alam setelah bercuti hampir 5 hari. Hahaha. Aku rasa aku sorang yang ambik cuti paling lama walaupun ada test Organic Chem masa hari Rabu baru ni, kuikui. Memang masa jawab test tu aku main taram sajalah jawapan, dah dengan tak study dah takpaham topik tu, kahkah. Dah tu aku balik UiTM SEJAM sebelum ambik test, memang tak sempat lah nak khatam semua kan :( Maafkan saya Dr Sadia sekiranya saya gagal dalam test kalini. Janji tak buat lagi, hihi. Saya bukan sengaja nak balik lambat lambat tau, tapi saya ada sebab haha sebab yang nanti lah saya cerita. Harap2 Dr tak baca blog saya ok, hehe.

Salah satu sebab saya nak cuti lama. Penang is good youu knoww. Especially fr the food haha.
Oh sebelum tu nak dipendekkan cerita lagi nya, harini hari Khamis, negeri Selangor cuti sebab harini Hari Keputeraan Sultan Selangor, haha seronoknyewww rasa ditambah lagi dengan esok hari Jumaat kelas dua2 batal, takdak kelas esok. Haha sangat besttt you knowww takdak kelas. Cuma yang tak bestnyaaa, last2 week ni la banyak assignment nak kena submit, sobsob. 

Orait, sampai sini dulu coretan aku. Jumpa lagi di lain entry, bubyeee ! Nah, seperti biasa, belanja selfiee satu kali untuk hampa ;)  Muah ciked :*

Salah satu sebab kenapa aku cuti panjang jugak hahaaha. Nanti aku cerita ok

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, December 4, 2014

Minggu 12.

Assalamualaikum selamat tengahari


Hai semuaa orang.. Lamanyaaa tak bertemu di blog sendiri. Sorry lah, aku makin sibuk dari hari ke hari, jam ke jam, minit ke minit. Ok, over hahaha. Tapi seerius, aku sibuk sikit dua tiga minggu ni dengan urusan belajar dan lain2 lagi, hihi

Alhamdulillah, apa2 aku masih survive hingga ke saat ini walaupun macam macam halangan dan rintangan yang ada depan aku. Harap harap dapat terus bertahan lagi, amin. Ok aku dah rasa kekok nak taip sebab makin lama makin terabai blog ni, sedihnyaaa rasa. Dulu plan nak buat cerita2 throwback supaya nanti takdalah blog ni bersawang sangat. Tapi itu semua hanyalah khayalan semata-mata sebab taksempat langsung nak menaip dan dek kerana kekurangan internet juga, haha

Btw kan, untuk pengetahuan korang, minggu ni dah masuk minggu ke 12 untuk pelajar2 ijazah sarjana muda untuk seluruh UiTM satu Malaysia. Haha. Maka dalam erti kata lain hanya tinggal dua minggu untuk kuliah dan kemudian akan duduki peperiksaan akhir !!! Wuawua, cepatnya masa berlalu sampai tak sedar dah nak habis dah satu sem. Serius tak rasa apa sangat sebab sibuk sangat kot sampai dah tak toleh ke benda lain dah, haha. 


Minggu ni jugak adalah minggu paling busy aku sebab kan aku ada 2 test dan 2 quiz untuk aku hadam sebelum aku balik Penang. Yeay ! Tak sabaq dah nak balik Penang. Dua bulan dah weh tak balik, tak tau nak gambarkan perasaan teruja nak balik tu macam mana. Dekat 3 tahun lebih dah kot tak pernah berenggang dengan Penang sejak pindah ke sana balik. Haha. Alyaa is over. InsyaAllah, aku akan balik untuk hadiri Istiadat Konvokesyen ke 81 nanti. ;)

Alhamdulillah jugak, setakat sekarang ni aku dah settlekan dua test dan untuk esok lagi dua quiz. Moga dapat jawab dengan baik sebab tak start study lagi. Haha. Test hari Isnin haritu okay tapi untuk test harini, sangatlah tak awesome ditambah dengan ada negative marking, sobsob. 

Ok, nak cerita apa lagi ni? Ya Allah, banyaknyaa benda lagi nak cerita kat sini tapi tak kesampaian :( Berbanding dulu time diploma, ada lah jugak masa nak taip nak update blog walaupun seringkas dan sependek mana entry tu tapi sekarang ni, tak sempat. Wuwu. Kalau sempat pun, mesti kadang2 tu line internet tak berapa awesome, haha. Takpalah moga nanti Alyaa akan terus rajin nak update blog ni. 

Baiklah kiranya jika aku tamatkan dahulu entry ini sebelum lebih banyak benda melalut aku taip dan korang baca. Haha. Jumpa lagi di lain entry ! Oh before that, goodbye November, welcome December ! May Allah ease me all the way from the beginning till the end of the month, amin. Hope for more good news fr this month ;)

Bye !

Wajah kesayangan hamba :) Taksabar mahu ketemu.


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM