Thursday, October 9, 2014

Update entry baru.

Assalamualaikum dan selamat malam


Hai semuaaaaaaaaaaaaa. Allahu, rindunya dekat blog ni sesangatt. Dah lama rasa tak menaip dekat sini tak berkongsi cerita pasal aku, pasal persekitaran aku, pasal isu semasa. Wuwuwu. Haish, sampai dah taktahu nak letak tajuk apa, tajuk itu yang rasa sedap dibaca. Haha. Apa khabar korang semua?? Harap2 sihat seperi sediakala lah ye. Mana tahu tetiba kena serang sakit sebab terlebih makan daging musim Raya Haji ni kan, hehe.


Aku alhamdulillah sihat. Baru sembuh dari demam selsema sebenarnya. Tapi, aku tak telan ubat pun so kebarangkalian nak demam balik tu tinggi sebab antibodi lemah sekarang ni, haha. Nak dipendekkan cerita, aku demam dah seminggu lebih dah sejak dari aku kat Puncak Alam lagi, tapi bila sampai rumah dia jadi makin teruk. Oleh sebab tu, aku tak beraya Aidiladha lah tahun ni. Sedih sungguh rasa. Takpalah, bukan rezeki nak sambut raya Aidiladha tahun ni :(

So, apa yang terjadi sepanjang aku 'menghilang'kan diri dari dunia blogging ni? Haha. Macam2 perkara yang terjadi dan boleh disimpulkan dalam satu entry ni aku rasa. Orait, last aku update aku menceritakan kisah seminggu aku kat Puncak Alam kan? Alhamdulillah, so far aku dah dapat survive untuk sebulan pertama. Mengharapkan agar aku dapat survive untuk bulan2 seterusnya hingga aku berjaya tamatkan pengajian aku, hihi

Oh ya, to be truth, degree life are much more difficult than diploma life. Like seriously tak tipu. Sekarang ni kau kena pandai nak belajar sendiri, cari knowledge sendiri sebab kalau kau nak harap ke orang lain, belum tentu diorang dapat bantu kau. Serius, aku rindu zaman diploma lagi. Ada yang sudi bantu membantu. Wuwuwu. 

Eh, lupa pulak nak bagitau. Aku sekarang ni sebenarnya tengah cuti midsem. Seminggu je hokey, takyah nak lelebih. Haha. Tapi tinggal lagi dua hari ja lagi. Ahad dah balik Puncak Alam. Iolls sedih tahu. Sekejap sangat rasa dapat spend time dekat Penang tercinta :( Apa yang membuatkan iolls rasa malas nak balik adalah kerna naiknya dari cuti midsem ni, iolls punya begitu banyak test dan quiz serta assignment yang menanti. Well, itu bukan mengeluh cuma yesss, itu mengeluh sebenarnya hahaha. Masih dalam mode nak adapt sebenarnya. Setahun lebih kot tinggalkan alam belajar, sibuk dengan kerja dan bercuti sakan, uhuk3


Hah, nak cerita apa lagi? Oh, ada lagi nak cerita pasal induction day FF 3 minggu yang lepas. Eh dah tak ingat bila tak rasa nak up entry pasal induction day tu jugak, tapi entry ringkas je uolls. Iolls dah tak free macam dulu2 dah, sejak2 jadi full tiime student ni. Haha. Mana sempat update, iolls update je, kesah pendek ke panjang. Hoho.

Oklah, malas dah naik taip kang makin melalut aku bercerita. Aku tengah mood cuti kan sekarang ni, bagilah ruang sikit. Nanti payah dah nak dapat balik Penang ni, tahu? Hikhik. So, till the next entryyy ! Babaiiii ~~ Oh, macam biasa, nak hadiah selfiee satu kaliii, hewhew.

Ex housemates, batchmates, gossipmates, classmates, practicalmates, selfiemate, hahaha. 

Disclaimer : Gambar teratas adalah ihsan pakcik Google ;)

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA