Tuesday, April 30, 2013

Bulan April - Bulan Kesihatan Mulut 2013 berada di penghujugnya . . .

30 April 2013


Pejam celik pejam celik dah pun nak masuk bulan 5. Sekejapnya rasa. Allahuakbar. 

Alhamdulillah, masih lagi diberi nafas untuk teruskan hidup walaupun seringkali diberi ujian sakit. Biasalah manusia, sakit ada pasang surutnya bukan. Syukur, sampai sekarang masih lagi kuat. Hehe.

Oh ya, untuk pengetahuan, bulan April ialah bulan kesihatan mulut. Act, aku nak buat entry pasal ni tapi dah tetiba sakit tak dapatlah gamaknya. So, April sampai penghujungnya, selamat datang Mei ! Bulan yang akan penuh pula dengan ucapan Hari Ibu dan Hari Guru. Dan juga, Hari Pekerja ! Haha.

Untuk rakan rakan yang dah mula bercuti untuk hari mengundi nanti, selamat pulang ke kampung dan berhati hati di jalanraya. Sekarang ni confirm confirm kereta banyak punya. Hehe. (:

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Monday, April 29, 2013

Food poisoning





I was diagnosed with food poisoning today during my visit to clinic due to problems that i have for past few days.

Doctor scolded me for late seeing him. 3 days you know i suffer this.

He said " Ya lah orang muda, rasa boleh tahan sakit kan."

At that time i was so weak, so i just smile nicely. Hehe.

Now, i just need enough rest and eat all the medications. :/

Do pray for me. Thankyou





Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Sunday, April 28, 2013

Diarrhea



Currently having severe diarrhea. Since yesterday I've problem with my stomach. 

Don't know what to do. Just go on with the flow

Go in and out toilet for almost 10 times in half an hour.

If tomorrow i still have problem with this diarrhea things, i have to see doctor. 

Poor me. Couldn't update my blog. 

Do pray for me. Thankyouuu. :)



Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Friday, April 26, 2013

Tasik Dayang Bunting (:



Rindunya nak gi jalan jalan jauh pastu singgah tempat ni. Hehe.

Tempat ni best sangat bagi aku, menghayati angin sepoi sepoi bahasa, tasik yang sedap mata memandang. (:

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, April 25, 2013

Asasi Pintar UKM - Keywords paling banyak

Assalamualaikum dan selamat malam , 

Alhamdulillah, dapat juga aku taip entry ni macam biasa kan. Kihkih. Hah, seperti tajuk yang aku tulis kat atas, memang aku tipu ! Serius ramai betul masuk blog aku ni cari info pasal Asasi Pintar UKM sejak sejak aku buat entry ni :


iaitu lebih kurang setahun yang lalu. Untuk pengetahuan, entry tu aku hanya ambik dari group di FB tu hah. Ingatkan saja lah nak tampal di blog, rupa rupanya jadi hot jugak eh. So, atas rasa tanggungjawab untuk entry tu, aku wujudkan lagi sekali entry mengenai asasi pintar UKM ni. Maaflah kalau entry yang lepas tak memenuhi citarasa pembaca di blog. Setahun lepas, masih belum matang dewasa. Haha



Nuffnang, Blog Stat menunjukkan asasi pintar UKM ranggul carta  paling atas
Lama jugak lah aku fikir nak buat ke tak entry ni. Risau tak dapat nak sediakan maklumat yang cukup kat sini. Tapi insyaAllah aku akan buat yang terbaik. Haha. Rasa macam nak jawab final exam pulak. Kihkih.

Berdasarkan carian aku di google serta baca sana sini, apa yang dapat aku simpulkan Asasi Pintar ini sememangnya untuk orang yang PINTAR sahaja. Haha. Sebab kebanyakan mempunyai latar belakang straight As. Namun begitu, syarat kemasukan yang diletakkan hanyalah 7A. Tapi, biasalah zaman sekarang ni bebudak dah makin pandai, saingan pun mulalah nak sengit bagai kan. Namun begitu, usahalah kuatir, cuba mohon dulu, dapat tak dapat serahkan pada yang Maha Esa. Kalau tak dapat asasi pintar, asasi lain kan ada lagi. Boleh mohon juga. Hehe.

Klik untuk pembesaran

Klik untuk pembesaran

Ok, berkaitan dengan ujian yang kena ambil selepas masuk iaitu UKM2 - Untuk menilai tahap kepintaran dan juga MEQI - profilling ni, ianya hanyalah ujian biasa yang mana tidak meletakkan syarat lulus atau gagal. UKM2 rasanya lebih kurang ujian IQ yang diambil lepas kita memohon untuk masuk ke MRSM. Tahu kan ujian tu ? Tiada betul atau salah , cuma hanya mahu tengok tahap kita sahaja. Manakala MEQI tu untuk profilling bagi simpanan pihak pusat asasi. (Berdasarkan pembacaan yg dilakukan)

Dah habis bab sebelum masuk dan apply, sekarang proceed kepada apa yang anda akan belajar bila dah diterima masuk. Sebelum tu, TAHNIAH diucapkan lah kepada mereka yang berjaya masuk Asasi Pintar ni ya. :)

Sebelum tu, terima kasih saya ucapkan kepada Luqman's Blog kerana ada berkongsi mengenai subjek yang akan pelajar pelajar Asasi Pintar ni belajar semasa semester 1 dan semester 2. Berikut merupakan subjek subjek yang telah pusat asasi tetapkan semasa anda di dalam asasi pintar ini :- 

SEMESTER 1
SUBJEK
JAM KREDIT
BIOLOGI 1
3
FIZIK 1
3
KIMIA 1
3
PENAAKULAN MANTIK
4
STATISTIK
4
KEMAHIRAN PENYELIDIKAN
3
APRESIASI BAHASA DAN KESUSASTERAAN
4
PEMBANGUNAN JATI DIRI KEBANGSAAN
3
JUMLAH
27

SEMESTER 2
SUBJEK
JAM KREDIT
BIOLOGI 2
3
KIMIA 2
3
FIZIK 2
3
KALKULUS VEKTOR
4
PROJEK PENYELIDIKAN
6
ANALISIS KRITIKAL SEMASA
3
KEPIMPINAN DAN MEMBUAT KEPUTUSAN
3
JUMLAH
25


Grade yang ditetapkan :-

GRED
NILAI GRED
A
4.00
A-
3.67
B+
3.33
B
3.00
B-
2.67
C+
2.33
C
2.00
C-
1.67
D+
1.33
D
1.00
E
0.00

Okay, berdasarkan apa yang aku baca di blog Luqman, silibus ni adalah berdasarkan silibus AP(Advance Placement) iaitu salah satu exam di US yang diubah suai mengikut kesesuaiannya. Yuran kemasukan ke asasi ni boleh tahan mahalnya. Namun kalau tak silap rata rata yang masuk sini adalah dari tajaan JPA ataupun bursary KPM. 

Last but not least, mengenai penempatan. Katanyaa rata rata pelajar asasi Pintar ni akan ditempatkan di 

Picture credit to Luqman's blog
KOLEJ PENDETA ZA'BA

Picture credit to Luqman's blog

So, rasanya sampai sini saja dulu kot. Harapnya dapat membantu adik adik, ibu bapa atau kakak abang sepupu sepapat yang mencari maklumat mengenai Asasi Pintar UKM di blog ni. Dan kepada penuntut Asasi Pintar UKM sendiri, kalau ada mana mana untuk ditambah, dipersilakan untuk comment di entry ini. Taksalah berkongsi kongsi ilmu kan. :) Semoga memberi manfaat untuk semua. Sekian. ~

:: Maklumat lanjut bolehlah bertanya sendiri kepada Luqman di sini :- http://kelantaner.blogspot.com ::
::Ataupun boleh ke laman web Universiti Kebangsaan Malaysia sendiri. :) ::





Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Spontan Hari Khamis



Selamat berbuka puasa kepada mereka yang berpuasa harini ! :)

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Wednesday, April 24, 2013

Pahit Manis Semester 4 Bahagian IV


Assalamualaikum dan selamat malam !


Apa khabar semuaaa ? Alhamdulillah, bersyukur kita kerana masih dipanjangkan umur oleh Allah S.W.T. So, untuk entry kalini aku nak sambung entry aku mengenai Pahit Manis Semester 4 untuk bahagian seterusnya  seperti yang dijanjikan . 

Rasanya entry pahit manis semester 4 yang ini adalah yang terakhir sebab macam aku cakap lah kan tak kan lah aku nak letak semua event yang aku hadiri dalam blog ni. InsyaAllah, untuk next2 entry nanti aku akan cuba selitkan beberapa lagi gambar untuk aktiviti yang ada dan aku join. Hehe.

16 Mac 2013 : Pre Graduation Night / Malam Pra Graduan Fakulti Farmasi

Seperti yang dirancang oleh ahli jawatankuasa, lebih kurang pukul 8.30 malam (asalnya 7.45 malam) kami bergerak dari kampus Permatang Pauh ke Sunway Hotel menaiki 2 buah bas. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 20 minit. Well, disebabkan tiada budget sangat, so terpaksa lah buat dekat dekat saja dengan kampus. Hehe. Tetapi alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. And yes, for sure i did enjoy myself that night. But as usual, you will feel awkward first with the situation and by time goes, you will get to used with it. Mula mula macam kurang yakin sikit nak bangun , nak gi ambik gambar apa semua, al maklumlah baju kita sendiri tak cantik, orang lain semua gojes2 hah baju. Hehe

Malam yang senantiasa di hati. :)
Disebabkan aku cuba untuk memendekkan entry kali ni, jadinya aku akan masukkan gambar, lepas tu baru cerita serba sedikit. Hehe. Untuk kedudukan meja, ya meja kami meja no 11. Belah kiri pentas utama, belah hujung jugak lah. Port yang okey jugak nak snap pictures semua nih. Haha


Makan sambil menikmati persembahan dari band yang terdiri daripada 3 orang iaitu Raja, Faiz dan Farhan. Hah, si Farhan a.k.a Paan ni housemate aku. Dari sem 2 lagi. Dia memang suka main muzik, almaklumlah budak pancaragam dulu. Eh, pancaragam ka? Entahlah tapi katanya main trumpet yang tiup tiup tu. Haha. Makanan kat sana ? Alhamdulillah, dah namanya hotel kan. Syukur, makanan sedap sangat sangat. Cuma aku frust sikit lah sebabnya makan sikit saja. Padahal dari dalam bilik lagi sebelum pergi tu dah bertekad nak makan banyak banyak (sebab bayar mahal kan), hehe tapi bila pergi perut macam nak tak nak je terima makanan. Sedap tau, main dishes depa sangat sangat sedap hokey, tak tipu punya. Side dishes? Pergh, jilat jari waa cakap lu ! Berlambak dia punya side dishes hah. Hmm, lagi satu sebabnya aku makan sikit, aku duk pi sana sini ambik gambaq. Sat duk sana, sat duk sini. Mana nak melekat kat mejanya. Haha. Cuma sayang sikit, aku tak pi belah kanan dewan, jadi tak snap pictures dari mereka yang arah sana. Aku asyik duk kat tengah dengan kiri dengan dekat tempat makanan tu. Haha.

Wajah wajah kerinduan aku. :')
Inilah hah kerja akunya time malam tu. Asyik sangat bergambaq sampai lupa nak makan. Haha. Lupa lupa pun habis juga sepinggan nasi aku bedal. Kehkeh. Dear Madam Suraya, terimakasih sebab sudi datang side meja saya. Tak yah saya susah ke bahagian depan VIP nak ambik gambaq dengan Madam. Hehe. Madam, terimakasih untuk segalanya, terimakasih sebab sayang saya, terima saya sebagai student Madam. Saya sayang Madam sangat sangat . Untuk kawan kawan juga ya. :)

Band yang awesome ! Nice job Farhan, Faiz, Raja. :)

Next, kita ada lagi persembahan dari band yang sama. Kalau tadi mereka mendendangkan lagu Yuna - Terukir di Bintang diiringi oleh petikan gitar oleh Faiz dan keyboard oleh Farhan, kalini mereka mendendangkan lagu Manbai - Kau Ilhamku. Farhan duet dengan Raja. Sedap mak aii suara depa dua. Suara Farhan tu takpayah kata memang sedap, selalu nyanyi dalam bilik, siap pernah pi karaoke sekali dengan dia, memang sedap kebaboom hah. *sila kembang kalau baca*. Haha. Sampai ada yang tergoda kau. Muehehe. *gelak jahat* Btw, thanks untuk persembahan malam tu. Sangat terbaik ! Walaupun praktis kurang, almaklumlah sibuk dengan test, quiz, assignment yang tak sudah sudah masa tu kan, tapi mereka cuba yang sebaiknya untuk malam tu. Thanks ya. :)

"Choral Speaking" lead by Safirah Hanum
Ok next punya persembahan adalah 'choral speaking' yang mengisahkan tentang kami kami yang melalui hari hari di kuliah, naik turun bas apa semua. Best ! Thumbs up girlsss ! :) Ada video ni tapi malas lah nak upload dalam blog ni. Hehe. Oh btw, bukan sepanjang malam tu ada persembahan yer. Persembahan ni selingan saja antara penyampaian anugerah dekan dengan penyampaian yang lain lain. Tapi tak ada gambar lah. Haha


Abu Musa. 
Yang ni pulak, Abu Musa, Drama King malam tu yang secara spontan diminta oleh rakan rakan untuk buat persembahan nyanyian. Abu is so awesome, selamba ja ambik mic dan nyanyi. Hehe. Your voice great, Abu ! Thanks for the night. Abu nyanyi lagu Diamond. Alaaa yang shine bright like a diamond, shine bright like a diamond .  Haha. Best.

Sir Nadzri, Sir Fauzi
Dan tidak dilupakan juga persembahan dari pensyarah pensyarah iaitu Sir Fauzi, Sir Nadzri, Miss Ainun dan juga Madam Maryam. Woot. Woot. Madam Maryam nyanyi lagu Hindustan kau. Lupa nak ambik gambar masa tu. Sibuk cari makanan lah. Haha. Sir Fauzi berduet dengan Miss Ainun nyanyi lagu Apa Kono Eh Jang. Sampai sekarang kalau dengaq lagu ni, mesti ingat sir dengan miss. Hehe

Awesomenesss lecturerrssss ~

3 years and still counting. ~ :)

Kawan kawan yang vogue gituuuu.. :)

Roomate dan housemate. Thanks girls for the memoriesss.  Love
Wajah wajah yang aku ku rindui selama setahun jarak perpisahan kita. Sayangg semuaa. 
Ok, rasanya yang ni sajalah aku kongsi. Sebenarnya banyak lagi nak cerita. Termasuk part aku dinobatkan sebagai Drama Queen malam tu. Eh Drama Queen ? Yessss. Aku pun tak tahulah siapa punya kerja menobatkan aku tuu. Act, benda ni macam undian ABPBH tuu. Undian paling banyak menang. Pheww.. Dah rasa macam Shaheizy Sam gituu. Muehehe. Terimakasihlah kawan kawan yang calonkan aku dan menangkan aku malam tu. Sampai sekarang, still ada yang tanya kenapa aku menang Drama Queen ? Aku sendiri kelu jugak taktau nak bagi jawapan apa. Hanya mereka yang "baik" bagi aku menang saja yang tau. Haha. 

So, till meet then. Thank you for spending your time with all my entry here. Wassalam ~








:: Alhamdulillah, selesai juga update entry entry ni walaupun agak busy sikit cuti ni. Kihkih. Untuk entry entry seterusnya, aku akan update macam biasa saja. Tiada lagi Pahit Manis Semester 4 ni. Haha. ::








Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Monday, April 22, 2013

Pahit Manis Semester 4 Bahagian III

Assalamualaikum.


Bersambung lagi kita ya untuk entry ketiga Pahit Manis Semester 4. Ahhhhh hah, mesti semua pakat bosan baca entry Pahit Manis aku ni ya dak ? Haha. Butang pangkah duk tersedia ada atas tu, klik saja. Aku taip ni untuk simpanan aku saja manatau boleh jadi kenangan untuk baca baca balik nanti. Jadi, senanglah kan. :) Btw, aku taip ni pun bukan macam nak buat essay 350 ptatah perkataan hah, saja taip sikit sikit sekali letak gambaq. Sapa sapa yang baca harap seronok la nuh. :P

So, lets proceed untuk aktiviti seterusnya.

22 Februari 2013 : Pharmacy Discovery Day


Overall, alhamdulillah Pharmacy Discovery Day yang dibawah seliaan Sir Fauzi untuk part 4 students berjalan dengan lancar sekali. Semua lecturer yang hadir masa tu berpuas hati lah kiranya dengan hasil usaha senior dengan junior ni.

Ok, sebenarnya Pharmacy Discovery Day ni adalah di mana kami akan membuat pembentangan untuk subjek kami iaitu PHC 225 - Social Pharmacy and Public Health manakala junior untuk subjek PHC122 - Microbiology. Ini macam lebih kurang sebahagian daripada assignments untuk carry marks kami ler. Uhuk3.

Untuk part 4, setiap group akan dapat satu penyakit dan kami akan presentlah penyakit yang kami dapat tu nanti. Alhamdulillah, walaupun tak menang apa2 on that day, tapi sangat berpuas hati sebab i did enjoy the exhibition made by us. Sebabnya aku teroka habis satu laman tu pergi setiap booth. Hehe. Besttt sangattt2 tauu. Haha

Untuk group aku, kami dapat tajuk Menopause. Urghh, memang pusing kepala jugaklah sebenarnya nak fikir nak hias apa. Last minute punya idea, ah lantaklah cantik tak cantik asal berhias. Hehe

Persiapan booth. 

Designer yg sangat dikagumi

Sebahagian dari ahli group

Taraaaa. Booth menopause. Tak cantik ? Ahh, janji berhias. Hehe


Jiran depan kami. Halitosis

Madam Wong a.k.a PA kami ! :)

Sir Azwandi yang begitu kagum dengan ovari tersebut. Haha

Faizahhh, mish you already. :(


Jiran sebelah. Eye disease




Booth junior. :) Diorang sangat sangat kreatif tau !



Gambar ni sangat sweet okayy. Haha

Aiman Terengganuuu



Saya dah mula rindukan mereka. :(


Dimana ada kami, disitu ada booth. Dimana ada booth, mesti ada gambar. Hehe. (:


Ahli group. Terimakasih awak untuk gambar ni. :')

Junior + senior + lecturerss. :) :)
Ini saja untuk entry kali ni . Walaupun penat jalan sini sana tapi seriusly, i did enjoy myself that day. Jalan sana sini dengan Tiqah, ambik gambaq merata rata. Haha. Setiap booth kenal kami. Suka benar ah ambik gambaq kan. Hehe. So, berjumpa lagi untuk entry yang terakhir nanti. :)


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Pahit Manis Semester 4 Bahagian II

Hooooollaaaa ! Assalamualaikum . . .


Bertemu lagi kita di entry kedua mengenai pahit manis kenangan aku sepanjang semester 4 ni. Al kisahnya lebih kepada aktiviti aktiviti yang ada sepanjang semester 4 aku. Tapi, aku tak ceritakan semua lah. Penat lah nak kongsi2 semua kan. Silap silap nanti blog ni jadi blog minit mesyuarat. Eh, haha. So, aktiviti seterusnya yang boleh dikatakan MENARIK aturcaranya ialah Rx Family Day 2013.

Untuk pengetahuan, setiap tahun Family Day ni boleh dikatakan sebagai acara wajib untuk fakulti aku. Wajib ni maksudnya macam acara tahunan lah. Every 2 sem akan ada Family Day ni. Jadi, sepanjang 2tahun belajar di UiTM, akan ada dua kali lah Family Day ni. Yang lepas, aku dah cerita, kalau rajin boleh rujuk entry2 yang lepas, Februari 2012 rasanya. Hehe.

3 Februari 2013 : Rx Family Day 2013


Alhamdulillah, Family Day kalini berjaya dianjurkan oleh junior2 kami yang diadakan di Taman Belia Pulau Pinang. Well said, walaupun bajet kurang, but they did a great job ! Terimakasih atas perlawaan untuk kami join Family Day kalini walaupun penuh dengan ketidakrelaan. Kenapa ketidakrelaan ? Haha. Biarkan sejarah hitam itu disimpan rapi oleh kami. Syukur, kami sangat2 enjoy di sana. Dan yang paling bestnyaa kat sana sebab ada ........



....................


....................


....................


TARAAAA !!! 

Ada kolam hah ! Bestnyaa lah hai. Serius best boleh main2 kolam ni. Muehehe
(Macam bebudak hah)

Oh, mulanya taktahu pun ada kolam ni. Cuma adalah diorang cakap2 suruh bawak baju extra kot2 ada aktiviti2 yang basah kan. Kita ikutkan sajalah time tu. Gerak awal pagi dari kampus lebih kurang 8.30 pagi (7.45 pagi asalnya) selamat sampai pukul 10 pagi di Taman Belia Pulau Pinang. 

Sampai2 saja tengok orang2 tengah senamrobik, hah kebetulan bas yang aku naik tu sampai awai sekali, so bebudak ni join sekali lah ikut senamrobik tu. Best tau tengok. Haha. Rajin jugak orang orang Penang ni senamrobik hari hari minggu. Hehe.

Landskap + Senamrobik pagi Ahad

Macam biasa, bas sampai awai, kita photoshoot dulu. Kawan selamanyaaa. <3 td="">

My very bestfriend, Aiman. Rinduu. :)
Bila semua dah sampai, dalam 10.30 pagi macam tu, kena berkumpul ikut kumpulan semua tu lah, well macam biasa, nasib aku sangat tak baik tiap kali beraktiviti sebab selalu dapat group yang tak best. Sobsob. Jahat benar aku kan. Haha. Tapi, aku tak main pun sebab main aktiviti nya explorace . Aku kena avoid bab bab aktiviti macam tu masa tu. Muehehe. Btw, explorace tu aku tengok sangat exciting. Baguslah mereka pandai gunakan landskap dan fasiliti kat taman belia tu dengan sebaiknya.

Kawan kawan yang menyertai explorace di family day. :)

Cepat cepat ! Siapkan tugasan nanti lambat sampai garisan akhir. Haha.
So, nak cerita apa lagi eh ? Hah, dalam 12.30 tengah hari macam tu, kami rehat sampailah pukul 2 petang. Argh, bestnyaa. Time ni lah yang adanya nak main main kat kolam, rendam rendam kaki, main main air, tangkap gambaq macam dalam majalah mangga tu. Haha. 

Nampak tak muka eksited nak main kolam. Haha

Kanak kanak riang. Sayang semuaaa. :)

Nampak tak cuaca panas dalam gambaq atas tu ? Hah kau, panas tak panas, ayaq kolam tu sejuk. Haha. Bedal saja sementara tunggu masuk waktu Zohor kan. Muehehe. 

Kolam yang best dan kawan kawan yang happening ! 
Oh ya, sebelum rehat tu, ada acara sukaneka untuk lecturer lecturer , aku tak dapat nak join tengok, tak dapat nak ambik gambaq apa semua sebab masa tu aku kena jaga kawan yang injured kat atas. Sukaneka tu diorang buat kat belah bawah hah. 

Apa yang kami buat time orang lain tengah tengok sukaneka. Hehe

So, lepas solat Zohor apa semua tu, ada acara sukaneka untuk student student pulak lah. Hah, masa ni pun nasib baiklah ada orang yang sudi nak ambik gambaq  guna tablet aku, aku suakan saja, aku tau dia boleh jaga elok elok tabs tu. Hehe. 

Sukaneka student . :)

Lepas habis sukaneka, pelajar lelaki ada perlawanan futsal antara batch, kiranya macam nak rematch balik la dari game haritu. Eh, entahlah aku pun tak pasti tapi lebih kurang begitulah. Haha. Well, macam tradisi, tahun lepas masa kami lawan dengan senior, kami sebagai junior menang, jadi kalini pun samalah. Dah jadi senior, karma berlaku, junior lah menang. Apa2pun, they did a good job ! Semangat saja semua. Haha



Oh ya disebabkan tatkala itu aku dah rasa agak bosan dengan game futsal, urghh macam lama sangat kan diorang main, so aku pun naiklah atas, lepastu ada kawan ajak pergi satu tempat ni. Ngeh3, aku pun nak cuba jugak mulamula tu, tapi takut sebab tau dah akan sakit punyalah kaki ni. Uhuk3. Tempat apa aku pi ? Meh nak tunjukkkk .


...........


...........


...........

TARAAA !!!

Track jalan kaki untuk refleksologi

Refleksologiiiii

Seperti yang aku kata lah kan, mesti tak sampai habis punya. Separuh dah menyerah kalah. Haha. Itu maksudnya aku ni banyak penyakit. Sobsob. Sebab siapa yang asyik rasa sakit bila buat ni ada kemungkinan yang ada penyakit penyakit tertentu. Itu apa yang aku baca dia tulis. Wallahualam betul atau tak. 

Dah habis semua tu kan, acara last sekali adalah acara tarik tali. Acara tarik tali ni boleh dikatakan acara wajiblah tiap kali ada sukaneka. Muehehe. 

SENIOR perempuan menang woi ! Haha

Dan yang terakhirnyaaaaaaa, adalah acara penyampaian hadiah. Alhamdulillah, semuanya berjalan seperti yang dirancang. Terimakasih junior atas semangat dan usaha gigih dalam menjalankan program tahunan ni. Kawan kawan yang hadir juga , terimakasih menceriakan hari hari aku waktu tu walaupun hari Selasa tu akan ada midterm untuk ENT300, tapi kita senyum saja datang program kan. Hehe.

Penyampaian hadiah
Kemudahan dan flora fauna di Taman Belia Pulau Pinang

:: Disebabkan gambaq boleh dikatakan agak banyak, so aku terpaksa lah collagekan mereka untuk memudahkan segalanya. Terima kasih sudi baca ::

To be continued . . . . . . . .
Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA