Tuesday, March 5, 2013

Mari mengira kalori makanan. :*

Assalamualaikum, selamat pagi.

Ya, bila tiada kerja kita cari kerja. Aish... Tengah bosan tadi sebelum jawab quiz (kekonon dah terer, malas study ), aku menggatalkan diri cari pasal kalori kalori makanan ni. Hahaha. Saja lah tu nak tambah ilmu pengetahuan. Mana tak nya, takpernah2 aku bedal nasi lemak pepagi, itu yg gelabah pelik ja. Haha. Satu setengah pulak tu. Hmph, setengah tak ah jugak, 1/4 sebabnya nasi jatuh tumpah takdapat diselamatkan. Huhu. Sedih rasa hoi. Memang balik sat lagi nak makan lagi. Malam memang tak makan dah. Lebih kalori sat lagi. Eh ? Hahaha.

Aku cuba nak kawal jumlah kalori sehari aku ambik sebenarnya. Konon nk kurang dari 2000 kalori. Haha. 2000 kalori tu banyak hoi. Berjaya2, cuma tak disiplin saja. Hehe. Dulu pernah cuba takmakan nasi, 6bulan lebih juga. Sekarang pun cuba tahan, tp almaklumlah, tekak Melayu. Tak dapat nasi tak sah, cumanya aku kurangkan kuantitinya. Haha.




Alhamdulillah, kalau kalori untuk ayaq tu aku dah boleh kurangkan sebab aku selalu minum ayaq masak lebih sebab 0 kalori. Ayaq manis minum gak cuma bila tekak teringin ataupun stress ja. Haha. Hari2 stress, hari2 bedal ayaq manis lah ? Haha. Tak juga, depends lah.




Oh, okaylah. Nak update yang tu saja. Nak sambung study pulak. Huhu. Bye.






posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA