Wednesday, March 27, 2013

Final Examination Semester 4



Pray for me.

Forgive me for all my wrongdoings guys.

May Allah bless. :)

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 23, 2013

Study week bermula ! Final Exam Semester 4 menanti.

Hai uolls, assalamualaikumm.

Wuarghhhhhhh, rindunyaaa nak hupdate blog pepanjang ni. Banyak benda nak cerita ni. Well, sebab semester ni banyak sangat program kan, so rasa nak hupdate semua ja kat sini. As a memories untuk aku kelak. Ihiks. Tp yeah, masa selalu mencemburui aku. Aku sangat sibuk every week, every weekend smp tak nyempat2 ah. Assignment, quiz, test, proposal, bengkel itu ini. Haha. Student katakan.

So yeah, pejam celik pejam celik, aku bakal mengakhiri semester 4 aku dalam beberapa minggu saja lagi. Arghhhh, tak percaya rasa. Penat lelah sem ni akan berakhir tak lama lagi. Tp before tu, kena hadapi final exam yang urghhh.. Sangat mencabar. Walaupun semester ni subjek sikit compared to semester2 lain, tp subjek2 semester ni sangat2 mencabar :( 6subjek kesemuanya, dan ya walaupun sebanyak mana dan sesedikit mana pun subjek kami, kami sentiasa menjadi pembuka dan penutup minggu peperiksaan. Adeh, nasiblah dah last semester hah.

Oh, rasanya sampai sini dulu. Doakan kejayaan aku dalam semester ni. Doakan aku rajin2 belajar. Doakan aku boleh jawab soalan dengan tenang dan sebagainya. Haha. Dan kepada pelajar2 diploma UiTM juga, selamat maju jaya dari aku. Buat yang terbaik. Semoga kejayaan milik kita semua ! Bye..


posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, March 14, 2013

14 March 2013. Launch date for Samsung Galaxy S4. ^_^



14 March 2013. Today is the dayyyy ! :)

Wow, Galaxy S4 seriously look very very nice

. Their designs exclusive i can said. And i love that colour too. 

So, wanna buy me 1 ? Haha. 

I want theseee, pleaseee. Hehe

Well, Looks great in my first impression. 

Love this design compared to S3. Oops ! 

So, what are you waiting for ?

Grab one for yourself lah. Okay ? 

Then, let me know so that i can play play with it. Hiks. :)
-Google Image-



Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 9, 2013

4 words. -B.U.S.Y-

Assalamualaikum, selamat petang.

Oh, terasa lama sungguh ya tidak ku update blog ini. Terasa kekosongan pula. Haha. Well, macam tajuk entry kali ni, ya aku memang busy. Busy amat dan tersangat. Too many things to be settle down, to think about. Argh, i'm gonna crazy you all. Sobsob.

Btw, the most important things, about 90% of the assignment had been submitted last week and last 2 weeks. Arghh, what a relief i think. Sleep at 3 a.m is common now. Wake up early to get ready to class at 6 am. *sigh*




And also, the most scared one is ENT's presentation. Went very smoothly. So happy, like seriusly. :-) Thanks God for the day. Alhamdulillah.

Minggu ni pun jadual penuh, kelas Isnin sampai Rabu, Rabu ada test 2 dan quiz 2. Khamis ada seminar research dan final briefing tentang ptactical. Jumaat pulak ada bengkel SPSS, software nak keyin data tu. And, on that day also got something happened. Dan harini, Sabtu ada appointment doktor. Argh, what a life i have. Haha.

So, sekarang tengah gigiih habiskan study for next 2 test next week and another 2 test another 2 weeks. Urghh, i'm gonna die soon like this. Too many fact, drugs to be remembered, to be understood. Pity me.








Oklah, sampai sini dulu. Nak siap untuk solat Maghrib dulu. Ada masa, aku update lagi. Bye, assalamualaikum. :-) Jaga diri. Jaga iman. Jaga amal. Jaga hati. :-)

posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Tuesday, March 5, 2013

Mari mengira kalori makanan. :*

Assalamualaikum, selamat pagi.

Ya, bila tiada kerja kita cari kerja. Aish... Tengah bosan tadi sebelum jawab quiz (kekonon dah terer, malas study ), aku menggatalkan diri cari pasal kalori kalori makanan ni. Hahaha. Saja lah tu nak tambah ilmu pengetahuan. Mana tak nya, takpernah2 aku bedal nasi lemak pepagi, itu yg gelabah pelik ja. Haha. Satu setengah pulak tu. Hmph, setengah tak ah jugak, 1/4 sebabnya nasi jatuh tumpah takdapat diselamatkan. Huhu. Sedih rasa hoi. Memang balik sat lagi nak makan lagi. Malam memang tak makan dah. Lebih kalori sat lagi. Eh ? Hahaha.

Aku cuba nak kawal jumlah kalori sehari aku ambik sebenarnya. Konon nk kurang dari 2000 kalori. Haha. 2000 kalori tu banyak hoi. Berjaya2, cuma tak disiplin saja. Hehe. Dulu pernah cuba takmakan nasi, 6bulan lebih juga. Sekarang pun cuba tahan, tp almaklumlah, tekak Melayu. Tak dapat nasi tak sah, cumanya aku kurangkan kuantitinya. Haha.




Alhamdulillah, kalau kalori untuk ayaq tu aku dah boleh kurangkan sebab aku selalu minum ayaq masak lebih sebab 0 kalori. Ayaq manis minum gak cuma bila tekak teringin ataupun stress ja. Haha. Hari2 stress, hari2 bedal ayaq manis lah ? Haha. Tak juga, depends lah.




Oh, okaylah. Nak update yang tu saja. Nak sambung study pulak. Huhu. Bye.






posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, March 2, 2013

26 Februari 2013. Perginya orang yg paling aku sayangi menghadap Illahi

Siapa duga, tanggal 26.2.2013 merupakan saat terakhir datuk kesayangan aku, ataupun lebih biasa dipanggil wan. Lebih kurang jam 6.10 pagi, wan menghembuskan nafasnya yang terakhir di pangkuan chik.

Jantungku bagai direntap tatkala menerima perkhabaran yg satu ini. Bas yg aku naiki utk ulang alik dari main kampus ke kampus Bertam baru sahaja sampai di main entrance kampus Bertam tatkala aku menerima panggilan telefon dari ibuku. Suara sedu sedan ibuku membangkitkan rasa curigaku ditambah dgn suasana bising di kawasan phone ibuku itu. Ya Allah, tatkala perkataan "Akak, wan dah takdak". Hanya Allah saja yg tahu betapa sayunya aku kala itu. Masih dalam sedar tak sedar ketika itu, aku cuba menafikan apa yg aku dengar. Sampaikan kakak aku yg berada nun jauh di KL membalas tweet selamat pagi aku di twitter dgn berita kematian wan, baru aku kembali di alam yg nyata. Ya, wan dah takdak, Alyaa. Wan dah takdak. Dan tanpa dipinta, air mata yg ku tahan sedari tadi, jatuh tumpah ke muka. Cuaca hujan tatkala itu seolah2 memahami perasaan sedih aku masa itu.

Aku cuba utk tenangkan diri bila turun dari bas, lantas memberitahu kawan baikku, Aiman utk masuk ke dewan dulu kerana aku mahu berjumpa dgn pensyarah. Sempat aku sampaikan yg aku tak akan duduki quiz pagi tu. Masa tu, aku masih belum punya kekuatan utk beritahu Aiman hal yg sebenarnya. Smp di blok pensyarah, aku tengok Madam Normi tak sampai lagi, lalu aku pergi ke dewan semula utk jumpa Aiman. Sekali lagi, tanpa dipinta, air mata tumpah buat kali kedua di bahu Aiman. Masa tu memang tak tertahan sangat2. Aku dh tak kesah orang nak nampak atau tak. Aku mmg perlukan seseorang masa tu. Seakan mengerti, erat bahuku Aiman peluk.

Syukur, alhamdulillah Allah permudahkan urusan aku, ada sahabat yg sudi tumpangkan aku utk pulang ke kampung. Terimakasih Kak Saiyidah, maaf sesangat susahkan akak. Lebih kurang pukul 8.45 aku sampai kampung. Suasana bukan seperti selalu. Sunyi, sepi, hanya alunan Yaasin yg kedengaran.

Aku kuatkan diri utk ke sana..... Walaupun rasa tak mahu kaki ini utk melangkah lagi. Sedih, pilu bercampur baur....

Alhamdulillah, semua cucu2, anak, menantu dapat turut serta tuun ziarah arwah wan. Terima kasih Ya Allah. Sekurang2nya arwah tahu yg ada orang2 di sisinya sewaktu dirinya pergi utk berehat selama2nya.

Lebih kurang 4.30 petang hari yg sama, arwah wan selamat dikebumikan. Tatkala jenazah masuk ke liang lahad, hati ini cukup berat utk melepaskannya pergi. Namun, aku redha. Redha dgn setiap ketentuan Allah. Perginyaa wan kalini, merupakan kehilangan kedua terbesar dlm hidup aku selepas arwah tok sebelah abah menghembus nafasnya yg terakhir 15 Oct dua tahun yg lalu.

Harini dh 2.3.2013. Aku kuatkan juga untuk taip entry ini. Walaupun aku still berhutang nak cerita yg dh basi tu kan. Huhu. InsyaAllah, aku akan taip juga nnt.

Kepada semua, mohon doakan dan sedekahkan al-Fatihah agar arwah wan saya, Hj Mohd Noor bin Zainul dapat tenang di sana. :').

Wan, berehatlah wan. Alyaa tau wan penat sangat. Berehatlah utk selamanya. Cukup sudah amalan utk wan bawa ke sana. Kalau dulu wan pergi sembahyangkan orang mati, alhamdulillah ramai juga datang utk sembahyangkan wan. Terima kasih utk semua.


posted from Bloggeroid


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM