Tuesday, November 6, 2012

Tak pandai langsung ! T___T

Yuhuuuuuuuuu. Assalamualaikum dan selamat malam.

Mula sekali terima kasih kepada Nurfarhan Abu Bakar sebab bagi idea untuk aku update entry lagi. Haha. Sebenaqnya aku memang ada niat jugak nak update pasal ni, tapi macam blur blur lagi kan. Hehe. So, kepada Nurfarhan, jangan fikiaq bukan bukan. Entry ni bukan nak pekenakan hang dah. Aku dah cuci tangan sekarang. Hihi.

*google*

So, meh kita teruskan untuk agenda entry malam ni. *pheww. mcm nak meeting tuu*. Berkaitan dgn tajuk entry tu Tak pandai langsung ! bukanlah berkaitan dengan peperiksaan, keputusan ataupun sebagainya. Sila letak itu semua ketepi ya. Aku sekarang nak bercerita mengenai ketidakpandaian aku untuk bermain musical instruments seperti trumpet, piano, gitar dan yang sewaktu dengannya. Kalau kompang tu, bolehlah jugak. Haha. Ya, ya. Itu pengakuan jujur dari aku. Eh, lagipun ni kan blog aku. So, lantaklah nak taip apa pun kan. Hehe. Jangan marah.

Tapi, itu kenyataan yang sangat pahit untuk dikongsi di sini. Walaupun begitu, tetap aku telan sebabnya aku memang nak berkongsi kat sini. Hehe. Well, ada orang tuuu kan (akutauorangtuakanbaca) dia pandai men alat2 musik ni. Dia pandai men trumpet pulak tu. Fuhhh. Dahsyaattt meh. Nak dijadikan cerita, sepaaruh dia *HAHA* pun boleh main musical instrument. Aku tak ingat pulak separuh dia boleh main apa. Macam mana aku boleh tau? Haritu masa makan kat McD, depa ada bersembang pasal musical instruments tu, maklumlah dua dua dari SBP, kita MRSM jah. T__T. Orangg tuu masuk orkestra, separuh dia pulak Pancaragam. Hah, serasi kan? Hewhew. Bestlah. Dan masa depa dua dok bersembang tu, aku SENYAP jelah. Nak celah pun, kita taktau apa2. Last2, aku layan ja MyExperia aku. Lagi best. Muehehe.

*google*
Oooooppss ! Cerita sikitsikit dah, satgi tak pasai ja aku kena serang. Padahal tadi kat atas tu kata dah cuci tangan kan. Ngeh3. Maafkan saya kawan. Itu selingan ja untuk entryy kali ni. :) Haha. Disebabkan tu, aku terasa sangat sangat kerdil bila orang tanya pandai main alat muzik ke tidak. Rasa macam tak sempurna hidup kalau tak pandai main alat musik. Kahkah. Tapi, aku ada jugaklah main gitar kat rumah ni. Cumanya tak berapa nak terer sangat. Petik petik macam tu bolehlah. Kihkih. 

Jadi, aku ingat kalau ada jodoh, aku nak separuh aku  nanti yang pandai bermain musical instruments ni. Salah satu pun takpa. Tak kisah. *berangan sat* HAHA. InsyaAllah. Harapnya begitulah kan. Apa2pun, jodoh itu di tangan Allah. Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik buat kita. Aku berserah pada takdir untuk kebahagiaan masa depan aku. Semoga Dia kirimkan yang terbaik untuk aku, untuk memimpin aku ke jalan yang benar, jalan yang diredhaiNya. :)

Oh, btw yang separuh dia tu memang wujud, cumanya itu hanya usikan aku untuk kawan aku yang pandai main trumpet tu.. Sorrylah kawan, aku memang suka usik hang. Kadang2 spontan ja idea tu mai. Mintak maaf la nuh. Hehe. InsyaAllah, lepas ni try takmau buat dah. Cuba sehabis baik. *gigih* Untuk makluman, kawan aku nih single lagi meh, tapi taktau la available ke dak. Haha. *Ampun2*

Rasanya sampai sini dululah kot. Penat dah nak mengarang ayat bagai. Macam nak SPM pun ada. Haha. Panjang umur, ketemu lagi untuk entry seterusnyaa. :))

*google*



Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

7 comments:

Niesa said...

niesa ada gak blaja men gitar..kod dh tau dh..bab nk memetik plak problem.. jeles tgk org pandai men alat2 muzik ni..

Psstt!kite pn nk bakal suami yg pandai men alat muzik nanti..hehehe.. =)

nurfarhan said...

woiiii. ada hati nak kenakan aku lagi -,-

nurfarhan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AlyaaIBH said...

@Niesa

hihi. ok lah tu, tau coding2.kite xtau pun. huhu.
ehem3. smalah kita. nk husband to be pandai main alat muzik. kihkih

AlyaaIBH said...

@nurfarhan

yuhuuuu. mana ada nak kenakan dah. HAHA

AlyaaIBH said...

@nurfarhan

perghhhhhh. ingat seh. bagus benar. HAHA. btw, baritone tu apa?

Anonymous said...

Nak tau baritone, sila tanya encik google...

Kunti bertam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM