Friday, June 15, 2012

Seminggu sebagai pelajar SENIOR !


Assalamualaikum dan selamat malam semuaa.

Alhamdulillah, aku dan rakan-rakan berjaya menempuh koku petang ni, iaitu KESATRIA NEGARA. Penat tu memang lah kan, tapi minggu first ni memang bestlah. Tak banyak aktiviti lagi. Haha. 

Okey, harini dah cukup seminggu aku menjadi seorang pelajar SENIOR ! Haha. Senior lah sangatt kan. Macam-macam yang berlaku dalam minggu ni. Maaf ye, jangan tanya aku pasal JUNIOR yang baru, sebabnyaa aku tak kenal sorang pun lagi. Haha. Bukankah aku ni SENIOR yang teruk? Puiiih, takde maknanyaa. Aku sibuk sikit lah. Ngeh3. Ala, lagipun malam esok ada majlis BBQ antara JUNIOR dengan SENIOR. So, esoklah ye aku kenal dengan diorang. Haha. Actually, ada ja yang tegur aku kat Bertam sana tu, nak tanya itu dan ini. Aku jawab jelah tapi aku taktau depa dari kos mana. Hoho.

Dan sudah semestinyaa bila kita menjadi seorang pelajar yang menuntut di universiti, mesti kita akan dapat assignment kan bila kuliah dah bermulaa. Hah, itu yang aku nak cakapkan nih. Baru first week dah dapat assignment dari Ustaz Adlan ! Terima kasih Ustaz sebab bagi assignment awal-awal ye. Sains Kesihatan dan Farmasi dalam Islam, sila berbaik dengan aku okeh? Haha. :)

So, next nak cerita pasal cuaca sepanjang seminggu aku berada di kolej dan kampus Permatang Pauh serta Bertam. Fuhhh. Fuhhh. Sepanjang seminggu ni, aku taktau dah berapa banyak peluh aku keluar dari badan ni. Panas yang teramat kot cuaca sekarang. Baju pulak kalau dalam bilik nih, sehari pakai sehelai ja. Mana taknyaa, panas sangat masa tiduq tu. Berpeluh habis pagi keesokannyaa. Jadi, kenalah tukaq. Tak kan nak pakai yang busuk-busuk kot. Uhuk3. Nasiblah aku ini jenis yang rajin membasuh baju. Haha.

Disebabkan panas yang teramat dan aku asyik sangat berpeluh, makanyaa aku akan dehydrated. Dehyrated tu apa? Pi la search google nuh. Lebih kurangg aku akan kehilangan banyak air dalam badan lah. Sebab peluh banyak keluaq kan. Hehe. Makanyaa, aku sangat perlukan air, dalam loghat Penang, aku nak ayaq hampir setiap masa. Kalau tak minum ayaq, satgi mulalah pening la itu lah inilah. Jenis aku yang suka minum ayaq ni, memang bazirlah kan kalau asyik nak beli jaa. Last2, aku guna dispenser ja. Dispenser ni aku dah beli masa last2 sem lepas lagi. Eh, taktau dispenser tu apa? Meh nak tunjuk...

Spritzer Dispenser.
Begitulah rupanyaa dispenser aku yang berada di atas meja study aku ni yang berada di sudut tepi. Fuh, memang puas lah minum ayaq ni. Tadah ja dalam botoi, lepastu teguk. Senang. Hehe. Oh ya, walaupun ini adalah Spritzer Dispenser, namun untuk menjimatkan budjet, aku guna ayaq mineral Carrefour saja. Haha. Susah sangat kot nak cari botoi Spritzer yang besaq ni. Ini pun kakak aku yang belikan. Hari kedua kat kolej dah habis sebotol besaq ni. Bayangkan lah betapa panasnyaa kat sini. Huhu. Itu dah masuk botol ketiga tau. Haha. Tinggal sebotoi lagi kat aku. Masa mai first night tu, bawak sebotol. Lepastu, second day tu kakak aku bawak mai lagi 3 botoi. Hoho. Sukaaanyaaa dapat banyak botoi. Hehe

Tinggal sebotoi saja lagii. :(
Dah habis dua botoi. Hehe.
Botoi ayaq peneman aku. Blur kot gambaq. Haha


Oklah, rasanyaa sampai sini dululah kot. Nanti kalau aku rajin, aku update lagi laaaa. InsyaAllah. Eh awak awak tu, terima kasih lah ye sebab sudi follow blog picisan ni. Sorry xdapat lagi nak blogwalking kat blog korang. T___T.

Jumpa lagi nanti, babai. :)


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

6 comments:

✿Lady Ainaa✿ said...

wah, tp an kalau ena kat U, ena tak dpt nk bezakan mne2 senior dah junior.. hahahah... well, hidup uni memang bz right... huuu btw, all the best for u dear...

suke minum air byk ek?? mesti bdn sihat ni.. ^.^

Cinta Misteri said...

selamat meneruskan pengajian yea Dior....pandai2lah bagi2 masa ehh.

*Cantik Spritzer..."mana nak carikKK!" (statement JoHaRa)

::CIK LYNN:: said...

rindu penang...minggu dh nak balik sna dh..hehe :)

AlyaaIBH said...

@✿Lady Ainaa✿

hehe. betul tu. samalah kita. busy teramat. err, badan sangat2lah sihat. haha. thankyou ye. :)

AlyaaIBH said...

@Cinta Misteri

hehe. thankyou. hahaha. tiba2 teringat iklan tu kat JOhara. Haha.

AlyaaIBH said...

@::CIK LYNN::

oh, orang penang eh? cepat2lah balik. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM