Tuesday, February 7, 2012

...Musim Peperiksaan...

Assalamualaikum semua. 

Okey, nampaknya harini dah pun masuk hari ke 6 dalam bulan February. So maknanya, tak lama saja lagi kebanyakan student di University akan menghadapi musim peperiksaan. Jadi, ayuh kita baca serba sedikit tentang sesuatu yang menarik berkenaan Exam....~


WHEN WE ARE IN EXAMINATION HALL AS A UNIVERSITY STUDENT...

1) WE ARE NOT ALLOWED TO COPY OR CHEAT FROM OTHERS

2) WE ARE NOT ALLOWED TO OPEN A BOOK WHEN WE FORGET

3) WE ARE NOT ALLOWED TO HELP ANYONE ELSE TO PASS THE EXAM!

"Dan bahawa manusia hanya memperoleh apa yang telah diusahakannya."
(An-Najm, 53: 39)

Allah doesn't require you to BE THE BEST AMONGST THE BEST,

He just wants u to DO YOUR BEST & He will take care of THE REST.

Be strong & keep on praying.

ALL THE BEST & YOU'RE THE BEST!
------------------------------------------------------------------------------
DARI ABDULLAH BIN 'AMR R.A, RASULULLAH SAW BERSABDA,
"SAMPAIKANLAH PESANKU, BIARPUN HANYA SATU AYAT."

p/s: untuk entry penuh, boleh lah baca di sini:


Sekian...

 Nota Kaki: 

Good luck kepada sesiapa yang akan mengambil peperiksaan tidak lama lagi. Buat yang terbaik okey ? ^-^

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

3 comments:

Bilik Hijau said...

Baru beberapa ketika lalu terfikir akan perkara seperti ayat quran di atas ... kita mendapat apa yg kita usahakan hatta dalam perkara yg kecil sekalipun ...

Nurul Alyaa said...

@Bilik Hijau

ye. betul tu. walau sekecil mana pun yg kita dapat ianya setimpal dg usaha kita. ^^

♥Lady Ainaa♥ said...

betul.. lpas da berusaha, berserah lah kpd Allah krn Dia yg Maha Mengetahui... semoga berjaya semuanya.. hehe.. amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA