Monday, January 31, 2011

Letihnya Badan Saya..

assalamualaikum dan selamat malam..
hehe.. tengok tajuk pun dah tahu yang memang nurul sekarang nie tengah sangat2 la keletihan yang teramat sangat.


nurul tak punya kekuatan sangat nak tulis banyak buat masa sekarang ini. nurul nak berehat buat masa sekarang ini.. banyak yang nurul nak masukkan dalam blog ini untuk berkongsi dengan semua kawan2 nurul. 

nurul juga tak leh nk blogwalking sangat wat masa sekarang ini.. badan nurul abes sakit2 dan lenguh.. itulah akibat berjalan jauh di Singapore semalam..

btw, setakat ini nurul boleh bagitau yang nurul have fun there! sangat2 happy kat sana walaupun memenatkan tubuh badan ini. *kesakitan*

antara benda yang nurul nak masukkan kat blog ini nanti ialah: 

1. Jalan2 di Universal Studio Singapore.

2.Finally, got my new IC and my L lisence.

3. Belajar memandu for the first time..




setakat ini saja yang nurul nak tulis.. jumpa lagi di lain entry.. 
wassalam~~

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, January 29, 2011

Jom Jalan- Jalan..

asssalamualaikum dan salam sejahtera....


selamat malam semuanya yang sedang membaca entry ini..


ok, ingat tak yang nurul penah gtau yang nurul nak pergi Singapore kan?





hehe..


nampaknya semuanya akan jadi kenyataan tak lama lagi.


nurul akan bertolak ke Johor Bahru pada esok hari sebelah petangnya..


kalau ikutkan nurul akan bertolak pada pagi esok tapi memandangkan adik nurul yang arif tu kena pergi kelas tuisyen, so, rancangan diubah..


sampai di Johor, akan melawat Danga Bay.. nurul dah lama teringin nak pergi Danga Bay sebenarnya. sebab kawan2 kata best kat sana.


then, hari Ahad baru nurul akan bertolak ke Singapura around 0645am lepas subuh.


tak sabar rase di hati ni... lalalalalalalala...


*menyanyi dengan gumbira sekali.. =)


hope, vacation ni jadi best seperti mane vacation ke Kuching tahun lepas..


n hope semuanya berjalan lancar...


to all blogger, doakan nurul taw.. semoga selamat pergi n selmat sampai....


nurul kena rest cukup2 sebelum pergi nanti, takut2 terletih pulak.. hahaha....
Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Apalah nasibmu wahai cik ikan...

assalamualaikum dan salam sejahtera...

bertemu lagi kita dengan entry nurul kali ini yang mengisahkan tentang nasib yang menimpa pada ikan ini.. 

lihat gambarnya ok?



nampak tak yang ikan nie dah hancur!

hahaha... itulah hasil kerja nurul yang xdiduga...

entah macam mana la boleh jadi macam tu..

rasanya tersalah kalih cepat ikan tu...

cepat sangat pergi kalihkan ikan tu..

padan la muka nurul...

nasib badan la.. makan je ape yang ada.. nasib baik makan ngan kakak je.. tak lah banyak songeh sangat..

hope perkara ini tak jadi lagi la.. kalu mak tengok, confirm kena marah...

huahuahua.... 


p/s: PERINGATAN: kepada anak2 dara di luar sana tu, janganlah jadi macam nurul ni taw.. tak practice  sangat goreng ikan... hehe... apa nak jadi la ngan nurul nie.. isk3...




Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, January 27, 2011

Happy Birthday To You, Dear..

assalamualaikum semua...

agak2nya semua orang apa khabar ya?

nurul sihat2 aja.. =) (rasenya makin hari makin sihat)

hahahaha.....

ok, hari ni( 26 Jan 2011 )

merupakan hari yang bermakna buat adikku yang tersayang, Muhammad Arif Fahmi..

menyambut hari lahir yang ke 14 tahun..

so...............

I would like to wish him....

Happy birthday to u...

Happy birthday to u..

Happt birthday to Arif..

Happy birthday to uuuuuuuuuu...

jadi, untuk meraikan hari lahirnya itu, mak and abah bawak kami pergi makan Pizza Hut...

Yahoo.... Happy....

sekarang ini pun baru je balik dari makan Pizza Hut.. haha..

juz have a simple one.. coz my brother no 2 xde.. jadi, xkan nak makan yang besar2 lak kan?

tunggu dia balik lagi 2 hari la kalu nak makan besar lagi.. haha.

tapi kan masa makan pizza tadi, punyalah lama tunggu..

bayangkanlah pergi pizza hut dalam pukul 8.30 malam..

balik umah kul 11 malam..(kira xprgi mana2 sgt la 2)

walau macam mana pun, have a nice dinner tonight.. =)
*sengih*

lastly, happy birthday again to u, dear...

nak tahu total semua bape?

around RM100 jugak la.. =)

*terkejut gak*

opps! lupa lak nak gitaw yang kalu xde aral melintang..

ari Sabtu ni maybe pergi Singapore.. 

hahaha... xsabar menanti hari itu..

mintak2 jadi... aminnn~~

insyaAllah, nurul akan masukkan dalam blog nanti crita kat sana...

confirm panjang pnya cerita nurul nanti..

haha... 

ok, got 2 go now... kalau ada masa lagi, nurul akan post lagi entry...

salam semua..


antara makanan yg disantap~~

d!s !s mY bRo... BurFdaY BoY..

mYseLF..

My Mum n Dad..

P!zzA yG BaRu.. SedaPpP.... =)

BesT!!

SaJe2...

d!a Lag!..

P!zzA yG TnGgAL sPaRuH..

mY p!zZa..

Res!TnYa..

Hehe..

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Tuesday, January 25, 2011

SKYPE and TUMBLR~~

assalamualaikum...

selamat malam...

bertemu lagi kita ye semua kawan2..

haha~~ =)

kali ni saje2 je nak cerita sal SKYPE n TUMBLR ni...

x tahulah nak post entry apa kali ni...

(walaupun msih belum menunaikan janji  kepada CIK JELLY CHAN...)

hehe...

ok, sebenaqnya skype nie nurul dah wat lama dah coz ikut kakak..

wat kat laptop kakak...

ingatkan xde orang yang nak buat kan..

so....

juz make it 4 fun...

erm... xlame pas tu, ade sorang kawan ni post kat MP group kate sape2 ade SKYPE..

rupa2nya, diorang pun ada..

pas2, ramai gila ar yang wat n bg id diorang.. haha..

mula2 nurul on9 kat laptop kakak...

but then, baru download masuk laptop ni..

haha.. sgt2 happy..

tp kan, satu je yang unhappy..

laptop ni punya webcam rosak da...

sdey~~ =(

tpi kalu nak berwebcam jgak ngan member, terpaksa la guna kakak punya laptop.. 

tadi pun kejap je ley webcam, member ade hal la pulak.. 

best2..

esok nak wat lagi la.. hehe~~


this is skype..
my id: alyaa_93




next, cerita sal TUMBLR lak..

TUMBLR ni baru je buat tadi.. 2 pun ats suggestion my friend...

Annur Farisa Hussaini Hussain...


nilah orang nye...

si comey+gedik.. haha..

Tumblr ni lebih kurang cam blog gak ar.. tapi xramai un yg guna..

sje2 je wat...

untuk mengisi masa lapang...

untuk mengisi waktu2 yang kebohsanan ni..

=)

oklah... nak out dulu... ape2 pun nanti nurul update lagi ye..
semoga bertemu di lain entry...

p/s: sape2 yg ade SKYPE ngan TUMBLR 2 add + follow le nurul k?

ID SKYPE: alyaa_93

TUMBLR: nurulcomeygurl93.tumblr.com

wassalam..


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Sunday, January 23, 2011

mengisi masa terluang dengan bermain bowling bersama parents and siblings..

selamat petang semua...
nampaknya tak boleh la nurul nak post entry lagi tentang 25 things about myself.
petang2 ni memang susah nak dapat idea.. biasanya pagi2 senang nak tulis tentang diri sendiri.. hehe..
so... kepada Cik Jelly Chan... I'm Sorry...

InsyaAllah kalau ada masa esok, nurul akan postkan entry tu yerk...
berbalik kepada cerita yang asal, untuk mengisi masa lapang nurul yang sangat2 bosan, my family bawak nurul pergi main bowling for d 2nd time. but, for dis time, nurul kalah teruk la. uargh!!! sdeyhnya.. maybe kali ini, nurul tak bersedia sangat + pakai baju pun agak selekah.. hehe..

kami main 2 game. Yang main hanyalah abah, nurul, adik ngan kakak.. Mak tak main coz xlarat kot.. Abah pulak mula2 tak nak main sebab sakit tangan tapi memandangkan dah lama tak main, so join je lah.. tapi abah main 1 game je. game ke 2 pulak, nurul ngan adik take place. untuk game yang 1, adik nurul menang dengan menjatuhkan jatuhan pin sebanyak 139 pin.. bapak banyak ar berbanding ngan nurul yang hanya mampu menjatuhkan 70+ saja.. Sangat menyedihkan. for the second game, kakak nurul menang dengan menjatuhkan pin sebanyak 126.. nurul dan adik kalah teruk gax ar for d scond game.. apalah nasibku... tapi, inilah pengajaran kerana tidak menumpukan  perhatian ketika bermain kan? hahaha..

setelah penat lelah bermain, kami pergi sembahyang Maghrib memandangkan waktu pun dah nak berakhir. lepas sembahyang, adik nurul ajak gi tengok tarian singa,... wah! memang menakjubkan.. tapi xde gambar yang sempat disnap coz tengok tarian tu dari tingkat dua, takut la rasa nak ambik gambar.selepas 2, nurul ngan parents gi makan dekat BP Walk.. Nurul makan Mat Salai je dengan Murtabak yang dikongsi dengan adikku..

rasanya setakat ini saja yang ingin nurul coretkan.. jom kita tengok gambar lak.. =)

MY BELOVED PARENTS.. 
bila kekoyaan melanda diri adikku..

ami wif abah~~

scoreboard kami~

kakakku..

dia lagi.. =)

adik yang agak tidak sihat~

beginilah muka kekalahan.. sabar je lah...

muka redha je..

kakakku yang menang 2nd game.. gembira xterkata..

makanan kami..

bowling~~

BUKAN DIRIKU..

MUKA KEKALAHAN..

PEMENANG 1ST GAME..

PEMENANG..

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

aPabiLa d!r! TeraSa MaLaS uTk mNguPdATe bLoG dGn bRcR!Ta.. Hehe..

assalamualaikum...................
malas asenya nak update blog nie dengan menulis cerita.....
so... jom kita tengok gambar yang ada.... hehe.. =)

sekarang dah pukul 12 am dah..
so.... esok pagi la update dengan entry baru +
arahan yang dikeluarkan oleh cik jelly chan yang nak sya menulis tentang 25 perkara about myself..

nantikanlah yer semua..... semoga cik jelly chan berasa sangat gembira dengan entry nurul nanti....
btw, thanks to her coz dah tagged me in her award!
love you dear! <3

diriku bersama kakakku...

hehe~~

diriku bukan dirinya..

my brother n my sister there..

kekoyaan yang melanda diriku~~

Laut yang menenangkan fikiran..

sewaktu melayan fikiran di Pantai Minyak Beku.

di Pantai Minyak Beku..

Gambar yg menjadi kenangan paling bermakna buat nurul.

Apabila nurul menjamu selera di Rengit Coffee baru-baru ini..

hehe...

semoga gembira dengan entry kali ini.. jumpa lagi esoknya...
wassalam.....
Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM