Monday, October 24, 2011

...Semester 2 Is Coming Soon...


Hari ni Alyaa rasa letih sikit sebab tadi ada banyak kerja yang perlu disiapkan. Nasib baik balik dari hospital awal hari ni. So, buleh lah settlekan kerja yang ada kat UiTM tuu.. Maklumlah, sejak2 ada kerja part time ni, Alyaa asyik busy je memanjang. Ni pun curi2 masa je nak update. Kalau ikutkan dah mengantuk ni. Huhu.

Ok, kali ni maybe entry pendek sahaja. Nak bagitahu kat semua yang cuti dah nak habis. Huargh!! Seriusly cakap, bosan la jugak masa mula-mula cuti dulu. Taktaw nak buat apa. Tapi, bila masuk minggu kedua tu, part time job pun sampai. Apa lagi, terus lah grab peluang tu. Huhu..Bila dah ada part time job ni kena berkorbanlah sikit. Berkorban untuk bangun pagi. Haha. Dasar pemalas nak bangun pagi. Hehe. 

So, Direct to the point, meh tengok perjalanan hidup mahasiswi seperti Alyaa untuk semester yang akan datang. Mai nak habaq mai, jadi mahasiwi semester 2 Fakulti Farmasi sangatlah mencabar. Lebih mencabar dari Sem 1. Alyaa kena tumpukan lebih perhatian kepada pelajaran lepas ni. Blogging pun dah takleh selalu. Kena pandai manage dari sekarang. Kalau tak, merana hidup masa depan. Haha.

Kat bawah ni, adalah segala event yang akan berlaku dalam Sem 2 nanti. ^-^ 

Lecture~~~ 21 November — 23 December 2011 -5 weeks
Mid-semester Break ~~~ 24 December 2011 — 1 January 2012
(Christmas and New Year)
-1 week
Lecture 2 January — 2 March 2012- 9 weeks
Revision 3 — 11 March 2012- 1 week
Examination 12 March — 1 April 2012 -3 weeks
Intersession 9 April — 11 May 2012- 5 weeks
Intersession Examination 14 — 18 May 2012- 5 days
Semester Break 2 April — 27 May 2012- 8 weeks
Medical Specialization 28 May — 29 June 2012- 5 weeks

Erm.. Nak cerita apa lagi ye? Oh, taknak cerita panjang-panjang lagilah. Sambung esok pulak. Ada surprise untuk diri sendiri. Haha. Terkejut rasa bila dapat tahu berita tu tadi. Nasib baik takde sakit jantung, kalau tak, no comment lah. Hehe..

Oklah, jumpa lagi di lain entry. Kepada student UiTM yang lain, selamat bercuti ye. *sorry baru teringat nak wish. haha.. *

Sekian..

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA