Monday, May 9, 2011

UiTM Kampus Bertam, Pulau Pinang

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Okey, akhirnya lahirlah satu lagi entry Nurul dan mungkin entry yang terakhir. Mungkin je. Hahaha..

Kali ini Nurul nak umumkan tempat di mana Nurul akan belajar 21 Mei nanti.

Seperti tajuk di atas, rasanya semua dah baca kan? Hehe..

UiTM Kampus Bertam, Pulau Pinang

Yup! Di sinilah Nurul akan melanjutkan pelajarann tidak lama lagi.

Mungkin akan tanya. 

"Eh, ada ke UiTM kat Bertam ni?" 

Owh, itulah soalan common yang selalu Nurul dengar bila Nurul cakap nak further study kt situ.

Isk2,jenuh Nurul nak jawab. So, sekali lagi Nurul jawab yer semua..

Yes! Jawapannya memang ada UiTM di Bertam itu. Baru sahaja ditubuhkan.

Dan kalau tak salah, kami merupakan batch yang pertama masuk di sana. Hehe..

Di bawah ni, adalah sikit2 gambar yang disnap oleh member Nurul semasa melawat di UiTM Bertam tuu..


Member Nurul. Model UiTM tu..Hahaha..




Dah tak tahu nak cerita apa lagi sebab Nurul pun tak pernah sampai sana lagi. Huhu..

InsyaAllah, lepas Nurul selamat sampai sana, Nurul akan ceritakan lagi di blog ni.

Nurul akan ceritakan lebih terperinci untuk tatapan kawan-kawan semua.

Semoga kehidupan Nurul di UiTM Kampus Bertam ni akan menjadi lebih baik. 

InsyaAllah, amin~~~

Sekian..

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

29 comments:

t.h.e Lya™ said...

congrats dpt uitm and all the best k :)

nurfarhan said...

samalah kita uitm bertam. course apa? ;)

Nurul Alyaa said...

@t.h.e Lya™

thanks dear! =)

Nurul Alyaa said...

@nurfarhan

owh. yeke? saya buat diploma farmasi. awk? leh la kita kawan nnti. hehe//

Nabila Shah said...

congratsss. guess wont be sseing u as student KMPP :(

nurfarhan said...

lah..saya pon diploma farmasi gak..heheh

Srikandi Bonda said...

gud luck!! ^_^

Anonymous said...

Ouh dapat UiTM Bertam ye..samelah kite.. BTW, nanti registration kat Bukit Mertajam kan?

bunnycute said...

sy dpt kt citu gap...dip farmasi jgak..hehe..buleh la knl2 naty..hehe

Nurul Alyaa said...

@Nabila Shah

huhu.. don't worrylah dear. KMPP dekat je dengan uitm ni. hehe..

Nurul Alyaa said...

@Srikandi Bonda

thanks yer! ^-^

Nurul Alyaa said...

@bunnycute

heheh.. bagusnya. ada kawan blogger. huhu. awk pergi x uitm ni?

Nurul Alyaa said...

@Anonymous

erm.. saya xthu spe ni. tinggalkan lah link anda oke? xlah, kena daftr kt kampus bertam ni lah.. =)

Nurul Alyaa said...

@nurfarhan

awak pergi tak?

Nur nabilah said...

dpt uitm bertam gak k.?? sme laaa.. :)

Anonymous said...

uitm bertam takde hostel. students akan stay kat kampus permatang pauh...30 minit kalu naik bas uitm...so, untuk budak baru daftar uitm bertam...sila daftar kat kampus permatang pauh yea...

Nurul Alyaa said...

@Anonymous

owh. yeke? mcm tu pulak. mna tahu? xkan smpai 6sem duk prmtg pauh? klu mcm tu baik study prmtg pauh je.. erm...

Anonymous said...

Saya mmg kat uitm Penang skrg ni. Nmpknye mgkn akan berulang utk 2-4semester. Sy rasa best lg Kalu stay pmtg pauh. Lg Ada life...bertam ni kwsn baru. Rumah je ade ..pastu Ada a few educational centers like usm.

siswa uitmpp said...

ape ni budak uitm bertam duduk kolej kampus permatang pauh... xpepasal ramai dak2 kampus pmtg pauh rayuan kene tolak... apela... bile r kolej kampus bertam nk siap nih...

OWNER CHUBBY ITU MENARIK said...

@Anonymous

owh, yeke? thanks 4 d info. sbnrnya dh tahu cuma nak sahihkan lgi maklumat tu. sebenarnya kalau kampus permatang pauh sy dh selalu pergi. abg saya pn study uitm kampus prmtg pauh. so, sy dh biasa dengan area tu. thanks again. smoga berjumpa disana.

Anonymous said...

@siswa uitmpp
tu bermaksud pwntadbiran UiTMPP memang tidak cekap. Jangan salahkan student baru...salahkan universiti dan rektor UiTMPP yang bodoh tahap unta tu...

lek2 suda........ said...

gelabah r korang sume, dpt kolej tu dpt r, kot xdpt tu rumah sewa bnyk, casa prima ad. hehe. tgu ler kolej delima>>>adik brdik kristal, nun dkt blkg pusat kegiatan pelajar@food court PKP tu siap. kot dh siap tu bru r si siswa merasa balik kolej kristal, aku ni sem1 je dpt kristal, sem2 zamrud, nti naik sem3 ni, zamrud gak,,, dlm hati bile r nk dpt blik dok kristal xpn merasa nilam. hehe. pape pn to bdk2 baru, slmt dtg ke UITMPP kmpus pmtg. pauh ni, wlupn x seindh kampus bertam... hehe

dip@uitmpp said...

saya dak part3 amik course civil, hehe. bole le kite kenal2 ye.

Nurul Alyaa said...

@lek2 suda........

thanks yer. saya dh selamat pn berada di sini.. =)

Nurul Alyaa said...

@dip@uitmpp
boleh je. bak kata org berkawan biar seribu berkasih biar satu.. =)

asyraf abdul majid said...

ishh, pe korang ni gadoh2...lek r....adat laa, tak semestinye sume budak brnasib baik dapat kampus...korang pon nampak kan, kampus kte still dalam pembinaan...ade lagi kolej yg belum siap..xkan uitm nak buat 10 kolej dalam 1 masa, mmg payah laa...kalau korang nak bising2 pasal kolej, cube korang pk batch yg 1st? takde pon dorang bising? adat laa...kite sume makin besar, mesti pandai berdikari...tak smestinye kalo tak dapat kolej, kite xley stadi ke ape...be a pro...kite sume student U, bukan budak hostel lagi...bukak mate korang...kalo sentiase nak kena suap, bila nak matang....? jangan nanti korang gak yg mnyesal, lepas tu baru ada akai...renung2kanlah...

Nurul Alyaa said...

@asyraf abdul majid
betul2.. ^^

Ah Chong said...

uitm bertam 2 ktne ek,xpnah dgr pon huhu

Nurul Alyaa said...

@Ah Chong
dekat kepala batas. boleh refer post yg utk thaun 2012 punyaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA