Wednesday, March 30, 2011

Ujian Memandu Guna Kereta Automatik?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni Nurul nak share something yang baru saja Nurul baca tadi dari blog someone yang Nurul follow.

Tajuk entri dia Ujian Memandu Menggunakan Transmisi Auto?


Berikut merupakan sedikit petikan yang dipetik daripada blognya.


Untuk selanjutnya, baca SINI

Wah2!!! Bapak ar.. Gila best sangat2 kot, boleh bawak kereta auto masa test dengan JPJ. Kalau macam ni, semua orang boleh lulus. Senang la macam tu.. Sekali test saja dah lulus. Hehe.. Tapi, ada jugak yang tak bestnya sebab diorang hanya boleh bawak yang auto saja. Tak mencabar langsung. Erm.. Nasib baik la Nurul dah lulus test kereta walaupun kena test 2 kali. Huhu.. 

Apa-apa pun, ikut diri masing-masing la. Kalau ambik test JPJ guna kereta manual, ada kelebihan sikit. Nanti boleh bawak 2-2 jenis kenderaan berbanding yang ambik test guna kereta auto tu. Tapi, pada pendapat Nurul, better ambik test JPJ guna kereta manual, sebab nanti kita akan dedahkan dengan pelbagai jenis situasi lagi. Apa-apa pun, semoga hasrat orang ramai untuk menggunakan kereta auto semasa test dapat ditunaikan oleh kerajaan.

p/s: Kawan saya, Nurhamidah Zulkifli akan test JPJ hari Khamis ni, 31 Mac 2011. Good Luck Mimi! =)

Sekian...

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

2 comments:

Ayuni said...

erm, x adil betul, sye pun amik test 3 kali, skang nie guna auto plak pastu camne nnti nk guna kete yg ader gear?

Nurul Alyaa said...

huhu.. 2 la pasal. tpi, boleh je kalau diorang still nak test guna kereta manual. tpi, sy rsa.. confirm2 rmai yg nak test gne kete auto. Senang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA