Sunday, March 27, 2011

Perbandingan SPM Tahun 2009 Dan 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Isk2.. Nurul ni tak habis-habis lagi dengan Sekitar Keputusan SPM 2010 ni.

Hahaha.. Biasalah.. Dah nama pun bekas pelajar SPM 2010 kan? So, mestilah nak sembang pasal semua ni.

Kali ini, Nurul nak share something yang melibatkan my beloved MRSM KUALA BERANG.


Nurul nak korang tengok perbandingan ranking untuk maktab Nurul pada tahun 2009 n 2010. Meh tengok meh!


Ranking MRSM untuk SPM 2009


1.TAIPING
2.TUN GHAFFAR BABA
3.PENGKALAN CHEPA
4.ALOR GAJAH
5.PENGKALAN HULU
6.PASIR SALAK
7.KULA KUBU BHARU
8.LANGKAWI
9.BATU PAHAT
10.KUALA LIPIS
11.BESERI
12.MUAR
13.KEPALA BATAS
14.TRANSKRIAN
15.LENGGONG
16.KUBANG PASU
17.KUANTAN
18.MUADZAM SHAH
19.BALIK PULAU
20.PONTIAN
21.PENDANG
22.KUALA KRAI
23.PDRM KULIM
24.KUCHING
25.KUALA TERENGGANU
26.KOTA KINABALU
27.MERSING
28.KUALA BERANG
29.SERTING
30.JELI
31.GEMENCEH
32.TAWAU
33.MERBOK
34.KOTA PUTRA
35.TERENDAK
36.BESUT

----)  Credit To beliamuda{dot}com


Ranking MRSM SPM 2010
  1. PENGKALAN CHEPA
  2. TUN GHAFAR BABA
  3. TAIPING
  4. LANGKAWI
  5. KUALA KUBU BHARU
  6. KUBANG PASU
  7. KUALA BERANG
  8. ALOR GAJAH
  9. KUALA TERENGGANU
  10. SERTING
  11. PENGKALAN HULU
  12. TAWAU
  13. KUCHING
  14. KEPALA BATAS
  15. MUADZAM SHAH
  16. MERBOK
  17. KOTA PUTRA
  18. PASIR SALAK
  19. PONTIAN
  20. KUALA LIPIS
  21. TERENDAK
  22. KOTA KINABALU
  23. PDRM KULIM
  24. KUANTAN
  25. LENGGONG
  26. BATU PAHAT
  27. BESUT
  28. GEMENCHEH
  29. JELI
  30. BESERI
  31. BENTONG
  32. BALIK PULAU
  33. PENDANG
  34. MERSING
  35. MUAR
  36. KUALA KRAI
  37. BETONG
    38.TRANSKRIAN

----) Credit to 2DAYBLOGGER.COM


Okey, yang tu je nak tunjuk. Sebenarnya, bukan nak riak or apa, just nak kongsi something yang membuatkan semua cikgu-cikgu yang mengajar kami rasa gembira dan sentiasa nak senyum sekarang ini. Semoga dengan ini, calon-calon SPM 2011 mampu mengikut jejak langkah kitaorang dalam menempatkan MRSM KUALA BERANG di tempat yang lebih atas.



Sekian..



Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

2 comments:

!eyda h!dayah said...

hope kjayaan kiter leyh wat junior kiter lebey bersemangat... :)

syairahmohdanuar said...

hebat ah kuala berang.hee.sy tgb.lol :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA