Wednesday, February 2, 2011

A trip to Universal Studio Singapore Part 1...

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca nurul yang dihormati sekalian...
terima kasih kerana masih terus membaca entry daripada nurul.. sekian lama pulak rasanya tak mengupdate blog nurul ini.. sekarang pun nurul masih dalam keadaan sakit lagi.. sakit yang pelbagai macam.. sakit badan, sakit perut, sakit hati... opps.. hehe.. taklah sampai sakit hati tu.. tapi sakit perut tu memang TERAMAT sangat la.. sampai sekarang pun masih sakit perut.. *kesakitan*

kembali kepada cerita asal nurul. baru2 ni nurul pergi Singapore dengan family.. Nurul pergi Johor Bahru pada petang sabtu.. and pagi Ahad pergi Singapore.. kat Johor Bahru, nurul stay kat Tune Hotel. Tune Hotel ini ade kaitan ngan Air Asia ar.. kiranya hotel save budget la... sgt2 best dia pnya bilik.. =)

Model Tune Hotels.. Haha...

Dalam biliknya yang best..

Adik beradik Tune Hotels..

Dekat tepi lif pun sempat lagi.. hehe..
Dalam toilet pun jadi.. hehe..
Gua lagi...


Pergi Singapore pagi2 Ahad dalam pukul 645am.. Then, kena berhenti kat Tulas? xtahulah nama tempat tu.. hehe.. kat situ, kena check passport oleh Kastam Malaysia. tak lama lepas tu kena berhenti lagi coz nak cop untuk imigresen Singapore.. ramai gila ar orang pagi tu. padahal awal lagi.. semua bag kami kena check tp alhamdulillah semuanya okey walaupun ada sikit masalah.. *sengih*

dalam pukul 900am nurul dan keluarga telah selamat sampai di Universal Studio Singapore.. Alhamdulillah.. Syukur sangat2.. Then, kena tunggu dulu coz USS xbukak lagi.. dalam kul 930am baru bukak.. sementara tunggu tu, apalagi ambik gambar ar.. apalagi kerja kami.. haha.. kat stu pun dh banyak gambar yg ambil..

ok, rehat jap sambil tengok gambar ini dulu.... layanzzzz.....

Pintu masuk1

Pintu masuk2



Nurul di depan pintu masuk..

Maskot sudah datang!!

Beratur..

Sabar separuh dari iman.. 

tapi, nasib kami xbpe baik ari 2, ujan turun la.. tapi still have fun there.. bila masuk ja, memang rasa sangat2 teruja.. oklah.. nurul malas nak cakap banyak2. nantikan ade pulak yang bosan.. so, jom kita tengok gambar..




































setakat ini saja gambar yang nurul masukkan untuk Part 1 ni... lain2 gambar ada di Universal Studio Singapore partII.. 

sekian... wassalam..


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA