Tuesday, March 1, 2011

Oh Rumahku Syurgaku!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Malam ini ingat nak cerita sikit tentang RUMAHKU SYURGAKU!

Ni semua gara-gara petang tadi la. Seronok sangat round-round taman ni naik moto. Best ooo! Rupa-Rupanya besar juga Taman Bukit Perdana ini..  (nasib baik tak sesat.. hahaha)

Then, tiba-tiba dapat idea nak tulis tentang rumahku syurgaku.. Nak tahu kenapa? Sebab, kat sini, rumah-rumahnya besar oooooo......... Bungalow pun boleh dikatakan la.. Memang besar!

Hai, tiba-tiba rasa nak ada rumah besar macam tu. Tapi paling kurang pun, macam ni pun boleh la.. 
Okey tak?


...Macam ini je agak2 berapa ribu dah?....

Erm.. Bajet kaya la tu.. Bukanlah, saja nak merancang dulu. Simpan duit sikit-sikit. Tak salah kan? Bak kata orang dulu-dulu, sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. Lagipun, macam best je ada rumah besar-besar macam ni. Biarlah duduk sorang-sorang pun. Hehehe.. Sebenarnya dah terliur nak ada rumah besar ni since tengok segmen Astana yang dihoskan oleh Anita Sarawak tu. Best sangat tengok artis-artis ada rumah besar-besar dan banyak tingkat. Tambah-tambah rumah Datuk Yusof Haslam. Rumah Datuk ada 6 tingkat.. Tinggi oooo.. Dah la rumah atas bukit.. Yang istimewanya, rumah Datuk takdak lif walaupun rumahnya 6 tingkat. Bayangkanlah, kalau tertinggal kunci dalam bilik, fuh! Mahu berpeluh jugak nak pergi ke bilik tu.. Huhu.. Tapi, best apa, boleh 'exercise free'.. Tak perlu guna duit + tak payah  pergi gim.. Hehe..




...Side view rumah Datuk...



...Front view rumah Datuk...

Cantik kan rumah Datuk? Teruja gila wa cakap lu! Siap ada studio lagi.. Pape un, Nurul respect la dekat Datuk Yusuf Haslam. Daripada seorang konduktor bas, dapat jadi seorang yang terkenal. Sangat-sangat terkenal..

Akhir kata dari Nurul, peganglah kata-kata ini dalam kehidupan kita:

SUCCESS IS LIKE A LADDER, NOT AN ESCALATOR.

Sekian..







Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

6 comments:

hamizullani said...

alyaa,dah tgk belum rumah datuk stapa,DCL owner..??...lagi mantopp!!!

NuRuL said...

huhu.. belom la mimi.. nanti saya gi tgok! hahaha..

srikandi cinta said...

cantik rumah tu..tapi, x sure la nk agak berapa..
tpi, rumah pak sedara sy kat damansara yg 4 tingkat cecah 4 juta gak..
sorg agi pak sedara rumah lg besar, 5 tingkat .. belas2 juta gtu ah..

hurm, smoga cita2 awk tercapai :)
pape pun, sy tak mo rumah besar sgt..takut+seram..hehehe

NuRuL said...

huhu.. biar betul ika?

4tngkt 4 juta? hukhuk.. kayap la sy mcm ni. hehe..

xpe2.. insya-Allah, boleh kot.. hehe..

sya un tkut gak, tpi seronok ada umh besar.. =)

srikandi cinta said...

wahh, bagus la awk ade impian yg besar..smoga impian awk tercapai.. aja2 fighting !! ouh, 4 juta tu trmasuk landskap sekali..eh, come on dear.. why not? we can chieve our dream if we struggle.. right? :)

srikandi cinta said...

*achieve..ahaha..silap eja kowt..ngehh2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA