Friday, February 4, 2011

Jalan2 Tahun Baru Cina..

GONG XI FA CAI....

SELAMAT TAHUN BARU CINA KEPADA SEMUA YANG MERAIKANNYA...
(walaupun dah lewat satu hari.. hehe)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua...

memandangkan hari ini mak dan abah masih lagi cuti sempena tahun baru cina, jadi kesempatan ini telah direbut sebaik mungkin oleh kami untuk pergi bersiar-siar bersama.

destinasi kami kali ini ialah Tanjung Piai iaitu Penghujung Selatan Tanah Besar Asia..

Tanjung Piai ini berdekatan dengan Singapore dan Indonesia..

mengambil masa kira-kira 3jam setengah untuk sampai ke situ..

perjalanan agak jauh iaitu 108km++...

harga tiket untuk masuk ke Taman Negara Tanjung Piai ini ialah:

DEWASA: RM5

WARGA EMAS(50THN KE ATAS): RM3

BELOW 18 YEARS:RM3

STUDENT:RM3

CHILDREN BELOW 6 YEARS: FREE

(Untuk Malaysian)

*kalu untuk non Malaysian mahal sikit.. tak ingat pulak.. hehe..

so total untuk family nurul ialah:

DEWASA+2WARGA EMAS+2BELOW 18YEARS+STUDENT=

RM20...


dekat sana, kami kena berjalan jauh jugak la and kami jugak kena redah air.. aduh, sedih betul..

tapi, kali ini punya trip best coz x hujan.. so, leh jalan abis-abisan.. hehe.. 

okey, macam biasa.. apa kata kita tengok gambar sambil nurul terangkan sikit2..

sebab tak tahu dah nak tulis apa nie.. hehehehe....

Sebelum memulakan perjalanan..

waduh2.. ayunya.. ni setelah merentasi lautan... 

Selat Melaka.. posing yer..

Selat Johor..

hebat tak, dua-dua selat nurul pergi.. hahahaha...

Penghujung Selatan Tanah Besar Asia..

bergambar lagi...


Comel tak? oF coz la...

Mata melihat, hati mentafsir, tangan meneroka alam sumber ilmu dan inspirasi..

wif my beloved mum..

mercu tanda Tanjung Piai..

hah, inilah binatang paling banyak kat Tanjung Piai iaitu MONKEY @ MONYET!!..

aktiviti meredah air..

marilah kita meredah bersama-sama...

bersama keluarga...

kami sekeluarga..

wif beloved sister..

Selat Melaka...

on d way balik... sangat seronok..




so...........

kesimpulannya, sangat2 best kat sana... hope sangat dapat pergi lagi...

sekian saja dari nurul...

=)












Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY ALYAA IBRAHIM