Wednesday, February 2, 2011

Finally, got my new IC and my L license.. n my first experience driving a car..

assalamualaikum pembuka bicara....

kali ini nurul nak cakap sal IC nurul yang baru je pergi ambik hari tu dengan lesen L yang baru je dapat..

(padahal orang lain dah dapat lama dah L tu)*sedih*

sebenarnya, JPJ kat sini ada masalah sikit dengan talian dia..

so.. bila JPJ ada masalah, jawapannya memang tak leh la nak kuarkan L tu. huhu...

tapi, alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar sekali..

nurul dapat lesen L bila nurul balik dari Singapore ari tu..



dah la letih pun tak hilang lagi kan, tiba2 lak pakcik tu call cakap ada latihan memandu..

wah! panas betul hati.. 

dalam ketidakrelaan nurul, nurul pun pergi sajalah. nanti kang bebel lak pakcik tu.. menyampah tol..

hehehe..

owh, my first experience driving a car?



hahaha.. so funny.... nak terguling2 rasa bila fikir balik..

kereta kancil tu dah berapa kali tersedak..

huhu.

mula2 drive ok la, then mula la gelabah bila salah pusing stereng...

free je kena marah ngan pakcik tu.. sedihnye..

tapi tu semua pelajaran buat saya yang xtahu apa2 sal keta wat masa ini..

bila da lama2 nanti, ok la kot.. insyaAllah..

motor punya latihan lak pas raya cina nanti.. alamatnya, bz lagi la nurul lepas ini.. huhu..

opps! lupa lak nak cerita sal IC baru nurul. yela, khusyuk sangat cerita sal lesen L kan.. hahaha..

hahahaha... that's juz a sample one..

kalau nurul cakap nurul nak gi ambik IC baru mesti orang akan tanya,

"mana IC yang lama?"

memang dah biasa la dengar soalan2 macam ni..

sebenarnya, IC nurul yang lama ada masalah sikit..

so, alang2 dh nak masuk 18 tahun ni, tukar je la terus..

cuma kena bayar RM10 la..

n kalau nak tahu..

nurul suka sangat3x IC yang baru ni..

with my new pic! hehe..

ok, setakat ini je nurul nak cerita..

4 d next entry, nurul nak tunaikan janji kepada cik jelly chan yang telah lama menanti jawapan daripada nurul ini.. 

hehehe..

btw, thanks coz sudi lagi tag nurul untuk second time.. =)

sekian....




Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA