Wednesday, February 9, 2011

Erm.. Tragis betul...

Assalamualaikum................................

nurul menulis dalam keadaan jiwa yang kacau! macam-macam yang jadi hari ini..

tak sanggup rasanya nak hadapi semua ini lagi.. oh!!! Tidak!!!

Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang berlaku.. Dia sentiasa ada di saat kita memerlukannya.. 

Hari ini tiba2 lak jadi mood rajin nak pergi round2 taman naik motor.. (baru dapat lesen la katakan)..

sebelum itu, pergi la beli sticker L dulu.. dapat L dah lama, tapi hari ini baru nak pasang... isk3...

nurul have a safe journey tahu tak?

kenapa?

sebab bila nurul dah sampai rumah untuk psang L punya sticker tu, tiba2 POLIS @ TOK BOND lalu depan rumah.. wah, cuak gila kot..



then, nurul cakap kat kakak...

"nasib baik dah sampai rumah.. kalau tak, melayang la duit mak.. hahaha"..

bersyukur sangat2 sebab terlepas..

masa tu, memang dah perasan yang tayar dah berapa takde angin aw.. tapi gatai2 jugak nak test power...

last2.. smpai kat satu taman, motor mula melelong lelong...

waduh, gabra tahap gaban dah ni! macam mana nie??

nak tahu apa jadi??? TAYAR PECAH!
hebat kan? sampai tayar boleh pecah.. =)



teringat pulak nak call kakak and cakap perkara yang sebenar.. jahat kakak nurul, gelak punyalah kuat!

*malu mase tu*..

kakak pun cakap pergi park dulu motor tu and then dia datang ambik.. kunci abis satu motor takut orang ambik..

nurul suggest kat kakak untuk pergi ke mekanik.. 

akhirnya, dah decide sebulat suara!

panggil mekanik(padahal tengah takut kena charge mahal).. pusing satu taman nak cari kedai motor..
last2 sekali terpaksa kuaq taman untuk cari....

Alhamdulillah, dipermudahkan segala urusan.. Mekanik tu setuju nak pi baiki but kena charge! 

UPAH: RM8

TIUB: RM12

Semuanya berjalan lancar dan nurul pun pulang ke rumah.. sudah serik ma mahu pergi jalan2.

so, MORAL OF THE STORY:

JANGAN NAK TUNJUK PANDAI DAN HEBAT...

BERSYUKUR KERANA MASIH SELAMAT..

SEKIAN...


Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA