Tuesday, January 11, 2011

Segalanya Berakhir Suda~~

Alhamdulillah... Segala kepenatan dan kelelahan nurul berakhir semalam.. n sekarang nie baru ada masa nak post entry sal citer menarik yang dilalui sepanjang bberapa ari ni.. tapi... juz nk ringkaskan crita coz kalu panjang2 pun x menarik jgak.. hehe..=)

ok.. nurul nak start citer dengan weekend baru2 nie sabtu n ahad ..


SABTU:
Pagi macam biasa la nurul bangun awl2.. tapi pagi ni paling mengejutkan coz nurul diberitahu pagi ni nurul kena pergi main badminton ngan adik n kakak.. arghhhhh!!! xtension pn.. dah la nurul study x habis lgi undang2 tu.. tapi disebabkan desakan dr both parents, nurul turutkan la jugak, lagipun dah lama nurul x bermain badminton kan.. court abah tempah kol 8pg, tp smpai sna kol 8.30.. haha.. dah lewat pun, ye ar coz mmg xready pun nak gi main.. Keletihan mmg terasa ar coz xckup stamina + lama xmain.. dah ar main ngan adik yang merupakan STATE PLAYER.. waduh, letih dok kejaq bola.. kami habes main dalam kul 10 lebih ar.. perasaan masa tu memang sangat2 meletihkan.. n d most part yg nurul xley lupa ialah mse last game iaitu nurul beregu ngan kakak menentang adik yang keseorangan tu(fact: dah hebat wlaupun keseorangn.) mase game 2, tinggal bbrpa minit je lgi.. tup2........... NURUL JATUH BERDEBOK! Punggung jatuh dulu, aduh, sakitnya... haha..*malu* nasib bek xramai org mse 2.. hehe..*sengih*

Petang tu pulak adik nurul rancang nak gi tengok wayang n kebetulan pulak mak ngan abah sibuk ada hal sikit.. so..... ambik kesempatan ar.. ape lagi.. tapi nurul xde duit sangat, tu yang sedih tu tapi nak tgok gak, trpaksa la korbankan duit.. huhu~~ *sedih* Kami tengok citer GULLIVER'S TRAVEL.. memang sangat2 kelakar citer dia. haha... lawak gila smpai xlarat nak gelak... *ketawa* erm.. pas tgok wayang 2, tiba2 lak ase lapaq.. n kakak nurul kte jom makan kfc.. erm.. nasib bek la kakak yg belanja(sebenarnya tuntut balik ngan mak nanti) hehe.. nurul makan DINNER PLATE..

Kami balik rumah dalam pkol 6.30 ptg gak ar.. erm.. lama gax kuar dr kol 330 ptg.. bukan selalu... kan3?

AHAD:
Erm... pagi ahad ni pun sama lar.. tiba2 je terkejut bila kena gi main badminton.. aduh, dah r sakit badan2 nie x abeh lagi... mmg marah giler ar kat adik coz ajak gi main.. tpi cm besa r, kena paksa ngn parents.. hehe.. tpi kali ni main kul 9 smpai 11... main kali nie mmmg letih gler2 ar, abis peluh 1 badan... ari ni court ramai orang skit.. penuh 1 dewan tu. major memang kaum cina ar..

lepas main 2, cm besa ar.. pi makan dulu.. perut dah berkeroncong.. lapaq punya pasai.. hehe.. lepas makan 2, ingatkan nak balik terus, ye ar.. badan dah berpeluh sangat2.. pas2, mak ngan abah ajak pi MINYAK BEKU.. nak beli ikan. punya la jauh... tapi ok gak coz dapat jmpa pantai.. best sgt2..
masa kat pantai 2,  mmg best la angin kuat giler, best dpt men ayaq.. haha... oklah... nak gi rehat jap, nnti la pulak smbg cter sal my test undang2... hehe.. =)


p/s: gambaq xsmpt nk upload coz ade kat adik.. nnti la masukkan.. hehe..




Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA