Wednesday, December 29, 2010

BoWL!nG T!mE~~

Yahoo!! Bowling2.. wah, bestnya dapat men bowling.. erm, sebenaqnya xtaw pun yang mak and abah nak pi men bowling.. hehe.. sebenaqnya pi men ari ahad ari 2 lagi, tp x smpt nk post entry.. 


ok, semua family nurul pi except my bro coz dye gi melaka, gi jumpe awek la 2.. mcm nurul x taw.. haha.. kami kuaq lambat gaz r dalam pkui 6 ptg.. kami pi men kat BP Mall.. kami bawak telekung coz ase2 cm xsempt nk balik umah smbhyg maghrib.. huhu~~ kami 3 beradik ja yg men.. mak ngan abah x larat kot.. 


ehem3.. kami men 2 game ja, 2 pn letih nak mampos! hehe... mse kami tgah men, mak n abah pi jalan2 kat mall.. lane kat lane 22, sbelah lane kami tu ade la jejaka2 perasan.. wek! nk mntah nurul tgok mke2 depa.. hehe.. wah, start2 game tu nurul dah mendahului adek nurul, tp last2 nurul kalah gak coz xcncntrate sangat.. agpn, mmg nurul x pndai men pun.. sje nk tnjuk hebat.. =) 


erm, mse game 1 tu masih gagah n kuat agi r tp bile msok game ke2, kakak nurul dh lembik, then nurul n adek nurul take over r turn dya.. hehe.. bes ooo, men baling bola.. hoho~~~~


n kat situ jgak la nurul murah hati nk blnja 100plus.. beli la 2 botol.. mahal siot.. RM2.50 satu.. isk3.. nsb bek bg RM5 ja n ckup2.. hehe, bijak tak nurul? 


game ke 2 pun adek nurul menang n tamat main lam kui 730 malam n terus pi smbhyg kat surau dalam mall 2.. kami meneruskan perjalanan ke POPULAR.. dengan niat untuk membeli buku2 latihan kepada adik nurul yang sangatx333 ajin wat latihan.. *nganjing* =)


tiba2 lak nurul ase nk beli novel n cakap r kat mak tapi mak cakap xambik duit lgi.. so, mmg xboleh beli la.. sedyhnya.. =( tpi, xpelah nk wat mcm mne.. mse nk kuaq 2, mak tgok mke nurul len so pujuk ar kate kalu nk beli 2 buah leh r, tp nurul dh tawar hati.. so, I'M sOrRy.. nurul tolak tawaran mak 2.. Then, gi panggil kakna kat kedai baju coz abah dah nak balik tengok bola..


malam 2, MALAYSIA lawan INDONESIA kat Stadium Bukit Jalil.. n MALAYSIA menang!  
Yahoo!!!! Harimau Malaya memang hebat! 
Sekali bagi 3-0 da.. huhu~~
congrats Malaysia.. Malaysia Boleh..
Malaysia akan bertemu dengan Indonesia pada 29 Disember 2010 di stadium kat Jakarta..


oklah, nak out da.. jom tgok gambar2 yg sempat disnap oleh nurul n adik nurul serta kakak yang terchenta!



WIF MY SIS~

BERSEDIA!

SCORE BOARD1

SCORE BOARD2

PEACE NO WAR! SEMPAT AGY POSING.

LANE 22

MY YOUNGER BRO~

REST TIME~~

BOLA BOWLING KAMI..

MY BOWLING SHOES!

MY SIS N MY YOUNGER BRO

LANE KAMI

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Saturday, December 25, 2010

Kesedihanku~~=(



Ya Allah. kau bukakanlah pintu hati mak n abah untuk bagi aku balik ke Pulau Pinang ngan kakna.. Sesungguhnya saat ni aku terlalu rindukan kawan2 ku.. Aku sedih lor.. aku nak balik sana tpi smpai skrg xdpt green light... huhu~~ nak wat cm na.. sabaq je la.. hukhuk~~

oklah, nk melayan kesdihanku.. sob3...
Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Thursday, December 23, 2010

83/147

assalamualaikum..
wah! apa tu ? 83/147??
erm.. sebenarnya itu adalah jmlah pelajar2 f3 mrsm qber yg telah berjaya mendapat reslt 8A dlm PMR mereka..
Tahniah diucapkan kepada mereka n hope dapat ranking yg baik.. Confirm kena puji habeh ar pasni, ye la 1st batch yg ambik PMR katekan.. but, it's ok.. kitaorang dh xde kat c2 dh nxt year.. kan3.. sooo happy..

n 2 je la nk cter... n diorg pnya percent kcik je 56%.. huhu~~ but it's great, rite? hope, diorang leh truskan kjayan2 tu di mrsm qber... bnggakan KUALA BERANG.. yeh...

aduh, tibe2 lak ase takut nk ambik result SPM..huhu... ye ar, sb semalam bleyh mimpi doe.. mimipi agax buruk.. aku mimpi aku dapt only 2A's n hve 1 D.. oh, so scared! hope ianya hanyalah mainan tido.. xthu la nk letak mana muka nie kalu dapat cm2. . cnfirm kena marah pnyer...

Ya Allah.. aku mohon padamu.. berilah kesudahan yang baik2 sahaja kepada kami.. Amin~~
Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

KeLeT!HanKu TeRaMaT~~



salam semua n selamat pagi..
wah, dh pagi rupa2nya.. xsedaq lak rsanya.. yelah banyak sgt kerja yg perlu disettlekan..(yeke?).. hehe.. sekarang jam menunjukkan pukul 5 pagi n aku masih lagi x tidur..

around kul 3 lebih td, aku bru je menamatkan mengajaq adikku yg sorang 2. he's quite lazy u know.. jenuh nak paksa dya wat latihan.. tapi aku taw yang dya boleh wat punya.. ok, pas 2, aku update blog nie dengan cerita suka suki aku sepanjang aku menjalani hidup di kuala berang n di saat2 akhir kami sebagai seorang pelajar f5.. huhu.. sdey la plak..sob3.. erm sebenarnya kebanyaknnya dh lama berlalu, tp disbbkan dah lama x balik umah + cbuk nk SPM so xley sllu update n skrg jew bru ade mse coz skrg sgt2 boring x thu nk wat pe.. hehe..

erm, sebab 2 la aku rasa sngat2 letih.. antara cerita suka suki yang telah berjaya aku postkan ialah:


  • ANNUAL DINNER F5
  • REKREASI DI KUALA BERANG
  • N LAST DINNER ALK 0910
sebenaqnya ada bbrapa lagi yang aku nk postkan termasuk ade certain2 gmbq tuk tntonan semua.. *sengih* sje2 nk letak, kalau rindu nnti, bleyh tgok jew kt blog kan.. 

oke, sok @ i means today 23 Disember merupakan hari yg bermakna buat pelajar2 PMR seluruh Malaysia kerana mereka akan mengambil result masing2 di sekolah masing.. Hope all of them will success with flying colours.. InsyaAllah.. Good Luck k!

ok, i need 2 have enough rest for tomorrow day. Hope tomorrow will be good day for me!

p/s: 2 pmr's candidates in qber, hope all of you can achieve all straights a's as many as you can 2 place our maktab in first rank.. gud luck dude!

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

JaMuAn@ AnNuaL d!nNeR ALK 0910

oke kawan2.. next suka suki di qber ialah JAMUAN AHLI LEMBAGA KOPERASI(ALK)0910..
Jamuan ini diadakan pada 3 Nov 2010 bertempat di Permai Inn, Kuala Terengganu..

erm.. kat Permai Inn ni mmg best r makanan2 dya, kami bdaq2 F5 ade yg dah penah datg kt cni coz ader kem english.. best gler oo.. haha.. ok, kami bertolak lebih kurang pukul 7.30 malam.. mmg x payah kata la yang surau mmg x pi.. hehe.. rushing gler ooo, siap ade xtvt berlari2 lgi, haha.. sgt menarik.. kitaorng gi dgan bas yang ditempah dari luar coz bas maktab rosak(rasenyalah, haha). kami kena pakai baju batik lah.. xbest but it's ok.. Jamuan kami @ Annual Dinner ALK ni ditaja sepenuhnya oleh ayahanda pengetua, En Zainal Yunus.. erm, so.. xpayah bayaq ar senang cter.. thanks to our beloved principal.. *sengih*

semua pihak yang terlibat dalam koperasi semuanya pergi iaitu Kakna Koop, Kaksu Koop, Makcik Mega Dobi, n ade sorang gi Makcik dobi.. kenal muka jew xkenal lak nama.. =).. dalam majlis ni jgk ade pemandu bas kitaorg, mmg gempak ar. hehe.. oklah, at least bley tlong abehkan makanan yang sgt2 banyak 2.. we don't mind actually but quite surprise... *terkekeh2* erm.. ade lagi la.. ketua warden pn dijemput sama iaitu Encik Wan Ahmad Zaki, Cikgu Yani(selaku ALK Guru 1011), n Cikgu Azlee(ALK Guru 1011).. Cikgu Rozi, Cikgu Fadzillah n Cikgu Jai serta Sir Wawa xdapat menghadirkan diri ats sebab2 tertentu.. sob3..

Mse kami sampai 2 dh agak lewat coz pengetua ngan tp koq pn dh da.. hehe.. sorry la ckg.. nk wat cm ner, bas yang lambat..( tibe2 jew salahkan bas, padahal kita yang lambat. haha).. Sebaik sahaja kami masuk ke lobi, kami semua diarak masuk ke cafe permai yg terletak di hujung bangunan..

Majlis dipengerusikan oleh Cikgu Azwani selaku Setiausaha utk 0910 n Bendahari tuk 1011.. Majlis dimulakan dengan ucapan oleh pengerusi ALK 0910 iaitu Saudara Amir. Amir mewakili ALK n AJK 0910 memohon maaf sekiranya ada salah n silap sepanjang kami mengendalikan sebarang program di maktab n mengucapkan jutaan terima kasih di atas kepercayaan yang diberikan kepada kami..n majlis diteruskan dengan ucapan daripada Pengerusi Koperasi 0910 Encik Omar bin Adam selaku TP KOQ maktab.. Majlis diakhiri dengan ucapan oleh ayahanda pengetua yang turut hadir dalam majlis ini.. Dalam ucapan beliau, beliau mengucapkan terima kasih kepada ALK 0910 yang telah banyak mmbntu pihak maktab dalam menjayakan pelbagai program.. Doa makan dibacakan oleh Saudara Hamimi.. n apa lagi, KAMI PUN MAKAN LA!!!

p/s: oke2, cam besa msti ada gmbq kalu cter sal dak2 qber nie.. tp xbnyak coz yg bnyak2 tu ade kt qilah.. huhu~~ nnti ar minx kat dya.. hope masih ader..

Bersama ayahanda pengetua n ALK Guru..

Kami ALK n AJK 0910..

ALK F5 BerGabungGG!!

KAMI lagi bersama pengurusan~~

AnTarA mKnAn yG d!Sed!aKn~~

MaKaN2!!

aF!Q yG SmBonG!! (rIndU LaK aSe nK pNg!L g2)

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

ReKrEaS! d! PaG! JuMaaT..

diadakan pada 22 Okt 2010 iaitu lebih kurang seminggu lepas annual dinner kitaorang. diadakan di taman permainan kuala berang.. wah, pertama kali asanya pelajar2 f5 dibawa kuar utk menghirup udara kuala berang.. hehe.. memang best.. ok, diadakan bertujuan untuk menenangkan perasaan pelajar2 f5 yg semakin berdebar utk menghadapi spm 2010.. huhu~~

bdak2 alk nie thu pas kitaorg abeeh meeting ngan pengetua. terdengar cikgu ros cakap ngan HEA, cikgu najib.. terkejut gak bila dengar mle2 tu.. hehe.. ok, lets see d picture... as usual qberianz love 2 take picture!

d!Ba n NaJaH d 1st  PerSoN aRr!vEd TheRe..

PoS!nG sOkMo..

W!F d!Ba..

w!F aBg LonG..

KAMI...


Hilmi Si Penyibuk!


w!F bsT FrEnS 4eVeR, F!ZaH..

PaAn n H!Lm! sPT kEaNaK2aN..


w!F aM!r n S! PeL!K.. HeHe..

WaRdEn2 BrU nK g! bReaKFasT..

PeaCe nO WaR!

GaYuT JgN x GaYuT...


MaKaN T!mE~~

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

anNuaL d!nNeR F5

salam semua...
erm.... tiba2 lak rse nk update blog nie ngan pelbagai citer @ suka suki aku di mrsm qber..
ok, mle2 pasai annual dinner kami..
ANNUAL DINNER FORM 5..


ok semua.. Annual dinner kami diadakan pada 15 Oktober 2010.
Diadakan di Terengganu Equestrian Resort (TER)..
REALLY ENJOY THIS MOMENT..


Shari sebelum dinner 2, kami ader kem Chemistry.. Then, pagi 15 okt kami ada kem motivasi... rasanyalah.. tapi antara dua 2 la.. xingat la pulak.. hehe~~ ok, kami bertolak dari maktab dalam pukul 5 petang tpi around pkul 6 lebih tu baru bas bertolak.. yela, kami kena melalui pemeriksaan 'kastam'.. haha.. sebenaqnya, ustaz KA yg 2ngu kami kat depan guard 2.. aduh.. mmg xlama sgt pn.. ramai gak ar yg kena.. nsb bek aku lepas, takut doe.. huhu..erm, kami sampai TER dah nk dekat mghrib, aduh.. nsb bek la aku xleh smbhyg, klu x lama plak la nk brsiap.. dh ar nk kena masuk dewan kul 8 malam.. isk3.. kami ni mmg giler cmera, so, photoshoot time! hehe..




                       -ni mase kitaorang sampai di TER.. thanks 2 topeq n najah...-


aku n kwan2 semeja dapat meja 12 iaitu yg paling dekat dengan makanan.. haha.. gila best.. tp ssh ar nk ambik gmbq dr photographer.. blkg skli la katakan.. tp kitaorg pnggil jgak abg2 photographer 2.. haha..
mse dinner nie, mmg best r.. mse makan, kami dihiburkan dengan muzikal oleh:

WAFIQ(GITARIST)

LUTFI(VOKALIS),

DOMEY ( xthu la main apa, hehe) and

FARIHAH(KEYBOARD PLAYER)..

mmg MANTOP!!







                                           Inilah mereka yg hebat itu...


                                                             WAFIQ

                                                                      
                                                                DOMEY


N EATING TIME! 












                                    
                                      HAHA.. Semua xsedaq gambq mereka disnap!




erm.. sambil makan 2, banyak ar jgak persembahan drpd pljar2 n guru2.. mmg sangat2 menghiburkan hati.. tak sangka plak mereka2 nie brbakat besar..

 ANTARANYA:







                                                         HAFIZUDDIN


                                                                 WAJDI

                                                      WAJDI + ZU= BERDUET..




                                                          SIR NIZAM...

AJK Annual Dinner jgak wat sdikit xtvt n selain itu, ader jgak CABUTAN BERTUAH..
wah! malam 2 memang aku nie bertuah doe.. haha..

058.. itulah nombor aku... sgt2 xsangka.. bley dikatakan hmpir 1 meja kami dpat cabutan bertuah.. huhu.. kami memang bertuah malam tu walaupun kami dapat meja yg paling belakang sekali.. huhu~~
ok, let's see d photos!





                                                 -nilah xtvt yg dijalankan-





                                     Pengetua bersama penyelaras ANNUAL DINNER


                                                FARAH YANG BERTUAH~~


                                            SAYA YANG PALING BERTUAH~~~

ok, ape lagi yang nk diceritakan hah? bnyak sebenarnya..  tapi apa kata kita tgok je la gmbar2 nie.. lgi senang crita.. hehe...


                                              -antara MC yg mmriahkn majlis-


                                                                -keseronokan-


                                                       -mR. JoKeR F5-


                                                         -LeLaK! MaSKuL!N F5-


                                                                 -UrBaN GuY F5-


                                                               -Kekoyaan Madir-


                                                -HYC d! aNNuaL d!NNeR-


                                                        -aYaHanDa meRasM!KaN mJL!S-



                                                         -TopeQ, pHoTogRapHeR oF F5-


                                                           -Pr!nCe ChaRm!nG F5-


                                                      -phOtOgRapHeR uPaHaN KaM!-


                                                             -DeWaN Kam!-


                                                            -mIsS aDoRabLe F5-


                                                             d!r!kU n KaKaK..


                                                     LoW FaT yG !nG!n KuRuSKn BdN..


                                                        antara cikgu yang datang...


                                               xTvT TkaR2 aD!aH 1 BaTcH...


                                                      mmG gLeR cMeRa...


                                                  5 ExoDuS-mY cLasSmaTe-


                                                       mY hOmeRooM~~


                                                            mY TabLe~~


                                                                    wE aGa!N~~



                                                    4 d LasT p!c.. d LuVeLy 5 ExoDus...

Terima Kasih Daun Keladi. Kalau Sudi, Singgahlah Lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011/2012. ALL RIGHT RESERVED BY NURUL ALYAA